Trabzon'da "Çekya Cevherleri" fotograf sergisi açildiDuygu Avunduk

Trabzon'da "Çekya Cevherleri" fotograf sergisi açildiDuygu Avunduk

TRABZON (AA) - Çekya Büyükelçiligi, Cumhuriyet'in kurulusunun 100'üncü yil dönümü kapsaminda Trabzon'da "Çekya Cevherleri" fotograf sergisi açildi.

Hamamizade Ihsan Bey Kültür ve Sanat Merkezi sergi salonunda sanatseverlerin begenisine sunulan sergide Çek fotograf sanatçisi Libor Svacek'in eserleri sergilendi.

Sergiye katilan Çekya'nin Ankara Büyükelçiligi Elçi Müstesari Jiri Borcel katildi. Borcel sanatseverlere sergi hakkinda bilgi verdi.

Borcel, AA muhabirine, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulusunun 100'üncü yilinda Çekya'yi en iyi anlatan fotograflari Trabzon halkiyla bulusturmak istediklerini söyledi.

Türk ve Çek halkinin iletisimini saglayarak insanlarin birbirlerini tanimalari için çaba harcadigini vurgulayan Borcel, "Ülkemizin güzelliklerini sergilemek ve o güzellikleri kendi gözleriyle görmelerini saglamak amaciyla Trabzon ve Türk halkini ülkemize davet etmek istiyoruz." dedi.

Borcel, daha önce Gaziantep ve Kayseri gibi illerde de farkli sergiler açtiklarini dile getirerek "Trabzon'da ilk kez 'Çekya Cevherleri' isimli fotograf sergisini açtik. Trabzon ve Karadeniz Bölgesi Türkiye'deki en sevdigim bölge diyebilirim ve bana doga özellikleriyle ülkemi hatirlatiyor." diye konustu.

Borcel tüm sanatseverleri 13 Ekim'de sona erecek sergiye davet etti.