Rusya Disisleri Bakani Lavrov, Çavusoglu ile ortak basin toplantisinda konustu: (1)Mehmet Sah Yilmaz,Tugba Altun- "(Akkuyu Nükleer) Santralin insasi Türkiye'nin enerji güvenligini güçlendirecektir"

Rusya Disisleri Bakani Lavrov, Çavusoglu ile ortak basin toplantisinda konustu: (1)Mehmet Sah Yilmaz,Tugba Altun- "(Akkuyu Nükleer) Santralin insasi Türkiye'nin enerji güvenligini güçlendirecektir"

ANKARA (AA) - Rusya Disisleri Bakani Sergey Lavrov, Akkuyu Nükleer Santrali'ne iliskin "Bu santralin insasi Türkiye'nin enerji güvenligini güçlendirecektir. Bu vesileyle sunu ifade etmek istiyorum, 27 Nisan'da santralin birinci bloguna artik nükleer enerjiyi sevk etmis olacagiz." dedi.

Sergey Lavrov, Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu ile Cumhurbaskanligi Külliyesi'nde düzenlenen görüsmesinin ardindan ortak basin toplantisinda konustu.

Lavrov, Türkiye'nin benzeri olmayan bir deprem faciasiyla karsilastigini ve ülkesinin Türkiye'ye yardim elini uzatan ilk ülkelerden oldugunu söyledi.

"Bizde de Türkiye'deki gibi kara gün dostlugu tabiri var. Biz Türk dostlarimiza her türlü zorlukta yardimci olmaya çalisiyoruz." ifadesini kullanan Lavrov, depremde hasar gören altyapinin yeniden yapilmasi için de yapi malzemesini tedarik etmeye hazir olduklarini kaydetti.

Lavrov, mevkidasi Çavusoglu ile ikili ve uluslararasi gündemin kilit konularini degerlendirdiklerini ve iki ülkenin iliskilerindeki verimliligin liderler arasindaki samimiyetten kaynaklandigini aktararak, sunlari kaydetti:

"Bugünkü toplantida iliskilerimizde lokomotif olan projelerden bahsettik. Özellikle Akkuyu Nükleer Santrali'nin kurulusundan bahsedildi. Bu santralin insasi Türkiye'nin enerji güvenligini güçlendirecektir. Bu vesileyle sunu ifade etmek istiyorum, 27 Nisan'da santralin birinci bloguna artik nükleer enerjiyi sevk etmis olacagiz. Türkiye'de bir gaz merkezi kurulacak. Rus enerji kaynaklarini dünya pazarina sevk etmek üzere bir merkez kuruyoruz. Geçen sene devlet baskanlarimiz, liderlerimiz bu gaz merkezinin olusturulmasi ile ilgili bir karar almisti. Bu kararin ne kadar isabetli oldugunu daha da iyi anlamis olduk."

(Sürecek)