Balikesir'de AK Parti seçim aracinin soförünü darbettigi öne sürülen 2 kisi gözaltina alindiMiraç Kaya- Erdek ilçesinde yasanan olay, çevredeki bir güvenlik kamerasinca görüntülendi

Balikesir'de AK Parti seçim aracinin soförünü darbettigi öne sürülen 2 kisi gözaltina alindiMiraç Kaya- Erdek ilçesinde yasanan olay, çevredeki bir güvenlik kamerasinca görüntülendi

BALIKESIR (AA) - Balikesir'in Erdek ilçesinde, AK Parti'nin seçim aracina saldirip soförü darbettigi öne sürülen 2 zanli gözaltina alindi.

Iddiaya göre, ilçe merkezindeki sahil yolunda seyreden AK Parti Ilçe Kadin Kollari'na ait içinde 6 kadin ile bir sürücünün bulundugu seçim minibüsünün müziginden rahatsiz oldugunu belirten 2 kisi ile araç sürücüsü Alaattin Kosan arasinda tartisma çikti.

Tartismanin kavgaya dönüsmesi üzerine seçim aracina saldiran kisiler, minibüsten inen Kosan'i darbetti.

Seçim aracindaki AK Parti'li kadinlarin ve çevredekilerin araya girmesiyle kavga son buldu.

Çevredeki güvenlik kameralarinin görüntüledigi kavganin ardindan Ilçe Emniyet Müdürlügü ekiplerince gözaltina alinan 2 süphelinin islemleri sürüyor.

AK Parti Balikesir Il Baskani Ekrem Basaran, gazetecilere yaptigi açiklamada, Ilçe Kadin Kollarina ait propaganda aracinin saldiriya ugradigini söyledi.

Saldiriyi kinayan Basaran, "CHP'li oldugu söylenen gençler ve yanlarindaki kisiler tarafindan aracimizin soförü darbedildi. Üzerine kapanan ablasi tekmelendi. Çok rahat bir sekilde fikrimizi, hür irademizle açiklamamizin imkani Erdek'te ortadan kaldirilmaya çalisildi. Tabii bu haletiruhiye burada birkaç kisiyle tezahür etmis olabilir ama bugünkü saldiri, CHP ve artik 11'li olan masanin ülkemizi germe, kutuplastirma, nefret söyleminde zirveye ulastiginin, bunun da artik halka yayildiginin ifadesidir. Basit bir saldiri olarak geçistirmek çok çok yanlis olacaktir." diye konustu.

Basaran, teskilatlarina provokasyonlara uymamalari çagrisinda bulunarak, "Kadin haklari noktasinda bizleri elestirenlerin bu durumu nereye sigdirabileceklerini açikçasi çok merak ediyorum. Balikesir CHP Il Baskani'ni özür dilemeye, teskilatina sahip çikmaya davet ediyorum. Insanlarimizi kutuplastirmaktan, nefret söylemi olusturmaktan uzak durmamiz lazim. Terörün ve siddetin her türlüsüne karsiyiz." ifadelerini kullandi.