Bolu'da 3 kisinin öldügü otobüs kazasina iliskin soförün yargilanmasina baslandiZafer Göder

Bolu'da 3 kisinin öldügü otobüs kazasina iliskin soförün yargilanmasina baslandiZafer Göder

BOLU (AA) - Bolu'da yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 3 kisinin öldügü, 32 kisinin yaralandigi trafik kazasina iliskin hakkinda dava açilan soför hakim karsisina çikti.

Bolu 1. Agir Ceza Mahkemesi'ndeki durusmaya, "taksirle birden fazla kisinin ölümüne ve yaralanmasina neden olma" suçundan yargilanan tutuklu sanik otobüs soförü Dogan K. ve avukati ile magdurlar ve magdur yakinlari katildi.

Kimlik tespiti ve iddianamenin özetinin okunmasinin ardindan savunma yapan Dogan K. ölenlerin ailelerinden ve yaralilardan özür diledi.

Böyle bir kazaya sebebiyet vermek istemedigini söyleyen Dogan K, "10 yil muavinlik ve 2 yildir da yolcu otobüsü soförlügü yapiyorum. Kazadan az önce otobüsün sag ön lastigi patladi. Patlama sesini duydum ama direksiyon hakimiyetini kaybettim ve bariyerlere çarparak, sürüklenmeye basladik. Sonra araç devrildi." diye konustu.

Dogan K, kazanin ardindan çekiçle otobüsün camlarini kirarak yolculari tahliye etmeye çalistigini, ambulans, jandarma ve polis araçlari geldiginde de kendisini kaybettigini anlatti.

Kazada yaralanan Kübra Yüksel (26) ise otobüs soförüne en agir cezanin verilmesini isteyerek, "Olay günü nisanlimla yolculuk yapiyordum. Ikimizde de emniyet kemeri takiliydi. Bir anda otobüs bariyerlere çarparak sürüklenmeye basladi. Bariyer bir anda benim oturdugum koltuga kadar gelip agir yaralanmama neden oldu." dedi.

Yüksel, 26 gün yogun bakimda kaldigini ve 3 defa ameliyat geçirdigini dile getirerek, "3 aydir tedavim sürüyor. Tekerlekli sandalyeye su an mahkumum. Önümüzdeki günlerde bir ameliyat daha geçirecegim. Bu sürücü hayatimi karartti. Sürücünün en agir cezayi almasini istiyorum." ifadelerini kullandi.

Dogan K'nin tutukluluk halinin devamina karar veren mahkeme heyeti, durusmayi diger taniklarin dinlenmesi ve eksik hususlarin giderilmesi için erteledi.

- Olay

Anadolu Otoyolu üzerinden Istanbul istikametine seyreden Dogan K. idaresindeki Kamil Koç firmasina ait 34 EHC 819 plakali yolcu otobüsü, Köroglu Dinlenme Tesisleri yakinlarinda yolun sagindaki bariyerleri kirarak devrilmis, kazada yolculardan Ayse Özdemir (69) ile Dursun (46) ve Kadriye Çakmak hayatini kaybetmis, 32 kisi de yaralanmisti.

Otobüs soförü, jandarma ekiplerince ifadesi alindiktan sonra sevk edildigi nöbetçi hakimlikçe tutuklanmisti.