GÜNDEM / 9 Mayis 2023EkipANADOLU AJANSI

GÜNDEM / 9 Mayis 2023EkipANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Kahramanmaras merkezli depremlere iliskin gelismeler takip ediliyor. (Fotografli-Görüntülü)

2- Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Aydin Atatürk Kent Meydani ve Adana Istasyon Meydani'nda düzenlenecek mitinglere katilacak.

(Aydin/14.00/Adana/17.00) (Fotografli-Görüntülü)

3- Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay, Yenimahalle ve Keçiören'de AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi açilisina katilacak.

(Ankara/13.00-17.30) (Fotografli-Görüntülü)

4- Cumhurbaskani adayi ve CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Bolu, Düzce ve Sakarya'daki mitinglerde halka hitap edecek.

(Bolu/13.00/Düzce/15.00/Sakarya/17.00) (Fotografli-Görüntülü)


YASAMA YÜRÜTME SIYASET

1- Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani ve AK Parti Istanbul milletvekili adayi Murat Kurum, Ümraniye'de sanayi yöneticileri ile kahvaltiya, Dudullu'da "Sanayi Bulusmalari" programina, Istanbul Silah Sanayi Fabrikasi çalisanlari ile ögle yemegine katilacak, Ümraniye Oto Sanayi Sitesi'nde toplanti yapacak, Ümraniye Atakent Mahallesi Kentsel Dönüsüm Toplantisi'na istirak edecek, halka seslenecek.

(Istanbul/10.00-17.00) (Fotografli-Görüntülü)

2- Disisleri Bakani ve AK Parti Antalya milletvekili adayi Mevlüt Çavusoglu, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi (AESOB) ile kahvaltili toplantiya katilacak, Korkuteli'de muhtarlar, STK'ler ve vatandas ile bulusacak.

(Antalya) (09.30/13.30) (Fotografli-Görüntülü)

3- Içisleri Bakani ve AK Parti Istanbul milletvekili adayi Süleyman Soylu, Mardin Egitim Vakfi kahvaltisina katilacak, Istanbul Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birligini ve Sancaktepe Trabzonlular Sosyal ve Dayanisma Dernegini ziyaret edecek, Kazimkarabekir Mahalle Bulusmasi ile Armutlu Mahalle Bulusmasi'na istirak edecek.

(Istanbul/10.00-19.00) (Fotografli-Görüntülü)

4- IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, Atapark'ta düzenlenecek mitingde konusacak.

(Giresun/14.00) (Fotografli-Görüntülü)

5- AK Parti Genel Baskanvekili Binali Yildirim, Otonomi esnafini ziyaret edecek, Yenimahalle'de Seçim Koordinasyon Merkezi açilisina istirak edecek.

(Ankara/11.00/13.00) (Fotografli-Görüntülü)

6- AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus, "ASRIAD Ekonomi Vizyon Konusmalari" programi, AK Parti Küçükçekmece 3 Kademe ilçe teskilat bulusmasi, Küçükçekmece sivil toplum kurulusu temsilcileri ve muhtarlar ile bulusmaya katilacak.

(Istanbul/10.00/17.30/18.30) (Fotografli-Görüntülü)

7- Cumhurbaskani adayi ve Memleket Partisi Genel Baskani Muharrem Ince, Denizli Çatalçesme Oda Tiyatrosu'nda basin açiklamasi yapacak, Nazilli'de vatandaslarla bir araya gelecek, Milas'ta esnaf ziyaretinde bulunacak.

(Denizli/10.30/Aydin/13.45/Mugla/16.15)??????? (Fotografli-Görüntülü)

8- Cumhurbaskani adayi Sinan Ogan, bir firma tarafindan kurulan çadir kent ve konteyner kente ziyarette bulunacak, Adiyaman Organize Sanayi Bölgesi'nde sanayicilerle toplanti yapacak.

(Adiyaman/12.00/16.30) (Fotografli-Görüntülü)


EKONOMI FINANS

1- Sanayi ve Teknoloji Bakani ve AK Parti Bursa milletvekili adayi Mustafa Varank, Spor Ödülleri Töreni ile Inegöl ve Kestel Cumhur Bulusmasi etkinliklerine katilacak.

(Bursa/11.00/16.00/18.30) (Fotografli-Görüntülü)

2- Tarim ve Orman Bakani ve AK Parti Kahramanmaras milletvekili adayi Vahit Kirisci, Isyeri Kura Çekimi etkinligine katilacak, muhtarlar ve sivil toplum kurulusu baskanlari ile bulusacak, mahalle toplantisina istirak edecek.

(Kahramanmaras/12.00-21.00) (Fotografli-Görüntülü)

3- Ulastirma ve Altyapi Bakani ve AK Parti Trabzon milletvekili adayi Adil Karaismailoglu, AK Parti Köprübasi Ilçe Baskanligini ziyaret edecek, Köprübasi mahalle muhtarlari ile toplantida bulusacak, ilçe merkezinde esnafla bir araya gelecek, AK Parti Sürmene Ilçe Seçim Irtibat Ofisi'nin açilisini yapacak, esnafi ve AK Parti Sürmene Ilçe Baskanligini ziyaret edecek, mahalle muhtarlari ve Memur-Sen temsilcileri ile toplanti yapacak, TMMOB üyeleri ile bulusmaya katilacak.

(Trabzon/09.30-19.30) (Fotografli-Görüntülü)

4- Cumhurbaskanligi Savunma Sanayii Baskani Ismail Demir, valiligi ziyaret edecek, ticaret ve sanayi odasinda sanayicilerle toplanti yapacak, Firat Üniversitesinde gençlerle bir araya gelecek.

(Elazig/10.00/11.00/14.00) (Fotografli-Görüntülü)

5- Ticaret Bakanliginin Akyurt'taki Köpek Egitim Merkezinde "Uluslararasi Narkotik Dedektör Köpekler Sampiyonasi" düzenlenecek.

(Ankara/10.00) (Fotografli-Görüntülü)

6- Hazine ve Maliye Bakanligi, 5 ve 10 yil vadeli iki tahvil ihalesi yapacak.

(Ankara)


GÜNCEL

1- Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Fahrettin Altun, "Dijital Evrende Söz Sahibi Olmak: Iletisim Baskanligi Metaverse Platformu Lansmani ve Meta Evreni Anlamak Paneli"ne katilacak.

(Ankara/09.30) (Fotografli-Görüntülü)


SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakani ve AK Parti Izmir milletvekili adayi Mehmet Muharrem Kasapoglu, IzQ & Bilisim Vadisi Is Birligi Protokolü Imza Töreni, WENERGY Expo 2023 açilisi, Gençlerle pizza etkinligi ve Izmir Ekonomi Üniversitesi Siyaset Platformu Kulübü ile "Türkiye’nin Gençlik Politikalari" konulu söylesiye katilacak.

(Izmir/10.00/11.00/14.00/15.00) (Fotografli-Görüntülü)

2- UEFA Sampiyonlar Ligi'nde yari final mücadelesi baslayacak; Real Madrid ile Manchester City ilk maçta karsi karsiya gelecek.

(Madrid/22.00) (Fotografli)

3- Basketbol THY Avrupa Ligi play-off çeyrek final serisinde Fenerbahçe Beko, Yunanistan'in Olympiakos takimiyla besinci ve son maçta karsilasacak.

(Pire/21.30) (Fotografli)

4- Voleybol AXA Sigorta Efeler Ligi'nin final etabinda Halkbank ile Ziraat Bankkart üçüncü maça, Misli.com Sultanlar Ligi'nin final serisinde Eczacibasi Dynavit ile Fenerbahçe Opet ikinci maça çikacak.

(Ankara/17.00/Istanbul/19.30) (Fotografli)

5- Voleybol Misli.com Sultanlar Ligi'nde VakifBank ile Türk Hava Yollari 3'üncülük serisinin ikinci maçinda, Nilüfer Belediyespor ile Galatasaray HDI Sigorta 5'incilik etabi ilk maçinda, Aydin Büyüksehir Belediyespor ile Sariyer Belediyespor da 7'ncilik serisi ilk maçinda karsi karsiya gelecek.

(Istanbul/16.00/Bursa/Aydin/18.00) (Fotografli)


***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.