Deprem bölgesindeki 10 ilde ögrenciler için 1783 noktada çadir ve konteyner kurulduErgün Haktaniyan- Milli Egitim Bakani Mahmut Özer: - "10 ilimizde 1783 noktada okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise ve destekleme yetistirme kurslarinda 8 ve 12'nci siniflarla ilgili çadir ve konteyner olarak hizmete devam ediyoruz" - "Bu dönemde müfredata dayali egitimden ziyade çocuklarimizi o travmali ortamdan kurtarip bir an evvel normallesmeleri, egitimle bulusmalariyla ilgili her türlü destegi sagliyoruz"

Deprem bölgesindeki 10 ilde ögrenciler için 1783 noktada çadir ve konteyner kurulduErgün Haktaniyan- Milli Egitim Bakani Mahmut Özer:
- "10 ilimizde 1783 noktada okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise ve destekleme yetistirme kurslarinda 8 ve 12'nci siniflarla ilgili çadir ve konteyner olarak hizmete devam ediyoruz"
- "Bu dönemde müfredata dayali egitimden ziyade çocuklarimizi o travmali ortamdan kurtarip bir an evvel normallesmeleri, egitimle bulusmalariyla ilgili her türlü destegi sagliyoruz"

MALATYA (AA) - ERGÜN HAKTANIYAN - Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, 6 Subat'taki Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan egitim ögretim alaninda yürütülen çalismalarla ilgili "10 ilimizde 1783 noktada okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise ve destekleme yetistirme kurslarinda 8 ve 12'inci siniflarla ilgili çadir ve konteyner olarak hizmete devam ediyoruz." dedi.

Bakan Özer, Malatya'nin Bulgurlu Mahallesi'ndeki Teknopark alanina kurulan konteyner kenti ziyaret ederek, egitim konteynerlerini gezdi.

Depremzede ögrencilerle bir araya gelen Özer, çocuklarla soru çözüp sohbet etti. Özer, ögrencilere konteynerlerinde televizyon olup olmadigini sorarak, bakanliklari tarafindan gönderilecek televizyonlar gelince EBA TV'yi izlemelerini tavsiye etti.

Ögrencilere ihtiyaçlari olup olmadigini soran Özer, gençlerin egitimi için ellerinden gelen her seyi yaptiklarini aktardi.

Özer, ziyaretin ardindan AA muhabirine, depremden sonra okullarin açilmasiyla ilgili kapsamli kararlar aldiklarini, 20 Subat'ta 71 ilde egitim ögretimi baslattiklarini söyledi.

Kilis, Sanliurfa ve Diyarbakir'da 6 Mart'ta, Osmaniye, Adana ve Gaziantep'te ise 13 Mart'ta egitim ögretimi yeniden baslattiklarini hatirlatan Özer, Malatya, Adiyaman, Kahramanmaras ve Hatay'daki çalismalarinin ise sürdügünü belirtti.

Depremin ilk gününden itibaren ögrencilerin her sartta egitime devam edilebilmesi için çaba gösterdiklerini vurgulayan Özer, ögrencileri kurulan çadirlar ve konteynerlerdeki prefabrik okullarda desteklemeye devam ettiklerini aktardi.

Ögrenci ve ögretmenin bulustugu her ortamin kendileri açisindan okul olduguna isaret eden Özer, söyle konustu:

"Bu okul çadir, konteyner veya açik bir alan olabilir. Malatya'da egitim ögretim 27 Mart'a kadar ertelenmis olmasina ragmen burada çocuklar okul öncesinden liseye kadar tüm kademelerde egitim ögretimlerine devam ediyor. Ayni zamanda LGS'ye girecek ögrencilerimiz için destekleme yetistirme kurslari, YKS'ye girecek olan 12'nci sinif ögrencilerimiz için de destekleme yetistirme kurslariyla çocuklarimizin sinava hazirlanmasiyla ilgili her türlü destegi sagliyoruz. Yani bu dönemde müfredata dayali egitimden ziyade çocuklarimizi o travmali ortamdan kurtarip bir an evvel normallesmeleri, egitimle bulusmalariyla ilgili her türlü destegi sagliyoruz. Aslinda bu bölgede egitim ögretim, psikososyal destek ve çocuklarimizin psikolojik olarak saglamliklariyla ilgili en önemli destek mekanizmasi. Baslangiçtan itibaren egitim ögretimin hizli sekilde normallestirmeyle ilgili tüm valilerimizle, belediye baskanlarimizla, bakanlarimizla koordineli sekilde süreçleri takip ediyoruz."

- "Hayatin normallesmesinin göstergelerinden biri, egitimin normallesmesi"

Özer, bölgedeki okullarin hasar tespitiyle ilgili çok hizli sekilde kendilerine destek olduklari için Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligina tesekkür ederek, saglam raporu verilen okullarda güvenli sekilde egitime devam edilmesi anlayisiyla çalistiklarini dile getirdi.

Büyük fedakarlikla çocuklar için Van'dan konteynerler getirterek egitimin aksamamasi için hizmet ettiklerinin altini çizen Özer, sunlari kaydetti:

"Tüm kurum ve kuruluslarin egitimi merkeze alarak çocuklarimizin normallesmesine destek vermesinden dolayi büyük mutluluk duyuyorum. Özellikle Milli Savunma Bakani Hulusi Akar'in Mehmetçik Okullari'yla 10 ilde 248 çadirda çocuklarimizin her kademeden egitimine destek vermeleri bizi çok mutlu ediyor. Bu dönemler birlik beraberlik dönemleri. Hayatin normallestirmesini görmenin de ana göstergelerinden bir tanesi, egitimin normallesmesini görmek. Teknokent'teki yaklasik 2150 konteynerden olusan devasa ailenin oldugu yerde egitim hizmeti için konteyner getirmek çok anlamli. Okullarin açik olup olmamasina bakmaksizin çocuklarimizi egitimle bulusturmak için tüm fedakar ögretmenlerimizle sahada çalisiyoruz. Bu vesileyle depremin ilk gününden itibaren seferber olan, fedakar sekilde çalisan, kendi derdini unutup çocuklarina kavusmak, onlari egitimle bulusturmak için büyük fedakarlik gösteren tüm ögretmenlerime en içten sükranlarimi sunuyorum."

Bakan Mahmut Özer, ögrencilerin egitimi için yapilan çalismalarla ilgili ise su bilgileri verdi:

"10 ilimizde 1783 noktada okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise ve destekleme yetistirme kurslarinda 8 ve 12'nci siniflarla ilgili çadir ve konteyner olarak hizmete devam ediyoruz. Tabii bu 10 ilin 6'sinda zaten egitim ögretim basladi. Geriye 4 ilimiz kaldi. Bu 4 ilimizdeki mevcut çadir veya konteyner sayilarini artirarak, mümkün oldugu kadar ama önceligi 8 ve 12'nci siniflara verecegiz. Çünkü onlarin önünde yaklasik 2 ay sonra ciddi bir sinav var. Onlara mümkün oldugu kadar eriserek, hepsini sisteme dahil ederek, bu sayilari artirarak çocuklarimiza destek olmaya devam edecegiz."