Ford Bronco, Avrupa’da sinirli sayida satisa sunulduAbdulkadir Günyol- Ford Blue Europe Genel Müdürü Jon Williams: - "25 yillik aradan sonra Amerika, Bronco'nun dönüsünü hayal bile edemeyecegimiz kadar büyük bir cosku ve sevgiyle karsiladi. Simdi, Avrupali ??araç tutkunlarina Bronco ruhunun ilk hazzini sunmanin heyecanini yasiyoruz"

Ford Bronco, Avrupa’da sinirli sayida satisa sunulduAbdulkadir Günyol- Ford Blue Europe Genel Müdürü Jon Williams:
- "25 yillik aradan sonra Amerika, Bronco'nun dönüsünü hayal bile edemeyecegimiz kadar büyük bir cosku ve sevgiyle karsiladi. Simdi, Avrupali ??araç tutkunlarina Bronco ruhunun ilk hazzini sunmanin heyecanini yasiyoruz"

ISTANBUL (AA) - Ford, Built Wild arazi kabiliyetine, saglam tasarima ve her kosula uygun en yeni nesil teknolojiye sahip ikonik Bronco 4x4’ü Avrupali ??müsteriler için satisa sundu.

Markadan yapilan açiklamaya göre, Ford, efsanevi Amerikan modeli Bronco 4x4'ün yakinda ilk kez seçili Avrupa pazarlarinda siparise sunulacagini duyurdu. Bronco, gelecek dönemde Türkiye’de de SUV severler ile bulusturulacak.

Sinirli sayida satisa sunulan Bronco modelleri, her ikisi de 335 PS ve 563 Nm tork üreten 2,7 litrelik Ford EcoBoost V6 motorla çalisan, sehir içi kullanima uygun Outer Banks ve ekstrem arazi kosullarinda yüksek performans gösteren Badlands olacak.

Outer Banks veya Badlands spesifikasyonlarinin her biri model serisine bagli olarak araç üretim sayisi rozeti, neopren koltuk kiliflari, kapi saklama çantalari ve yumusak malzemeli üst tente gibi benzersiz detaylar içerecek.

- Mustang ruhundan ilham aliyor, ‘G.O.A.T’ modunu fazlasiyla hak ediyor

1966 tarihli orijinal modelin kusursuz, ergonomik iç ve dis tasarimini yansitan Ford Bronco benzersiz bir tarza, karaktere ve mirasa sahip bir SUV yaratmak için Ford Mustang’in performans ruhundan ilham aliyor.

Bronco; gelismis güç aktarma organi teknolojileri, sofistike düsük (4L) ve yüksek (4H) vites, dört (çeker) sanzimanlari, Trail Control (Arazi hiz sabitleme sistemi) ve yedi adede kadar sürüs modu dahil olmak üzere ‘G.O.A.T’ modunu (‘Goes Over Any Terrain’-Her Arazide Gider) fazlasiyla hak ediyor.

Her türlü arazide konforlu ve pratik bir sürüs deneyimi için sifirdan gelistirilen yenilikçi ve pratik özellikler arasinda; araca monte saklama alanina sahip çikarilabilir kapilar, kesif aksesuarlari için entegre montaj noktalari ve çamurlu yüzeylere karsi ultra dayanikli, temizlemesi kolay bilesenler ve yüzeyler bulunuyor.

Açiklamada görüslerine yer verilen Ford Blue Europe Genel Müdürü Jon Williams, "Bronco, Ford'un maceraci ruhunun bir sembolü ve en son güç aktarma organi teknolojilerini ilham verici, akilli tasarimla harmanlayarak, bu kesif tutkusunu bir üst seviyeye tasiyor. 25 yillik bir aradan sonra Amerika, Bronco'nun dönüsünü hayal bile edemeyecegimiz kadar büyük bir cosku ve sevgiyle karsiladi. Simdi, Avrupali ??araç tutkunlarina Bronco ruhunun ilk hazzini sunmanin heyecanini yasiyoruz." ifadelerini kullandi.

Aracin eni boyunca uzanan ön izgarasi ve ikonik dairesel farlariyla öne çikan yeni Ford Bronco, SUV'nin dis köselerinin net bir sekilde görülmesi ve zorlu arazi kosullarina daha kolay uyum saglamasi için kare seklinde gövde panellerine sahip bulunuyor. Ön çamurluga monteli, sörf tahtasi veya kano gibi daha uzun nesneleri tasimak için 68 kiloya kadar tasima kapasitesine sahip yük baglanti noktasina sahip.

Standart çikarilabilir tavan; sesi emen bir tavan dösemesine sahip ve ön iki panel için depolama alanini artiran özel yerlesik saklama torbalari ile dört panele ayriliyor. Aracin dört kapisi da tek bir alet kullanilarak yalnizca sekiz dakikada tamamen çikarilabiliyor, böylece zorlu arazi kosullarinda bile daha fazla görüs mesafesi ile en üst düzeyde temiz hava elde ediliyor.

Çerçevesiz pencereler, kapilarin toplam agirligini azaltarak, kapilari hemen hemen her sürücü tarafindan çikarilabilecek kadar hafif hale getiriyor. Çikarilabilir diger ögeler hem kisisellestirmeye hem de gelistirilmis arazi performansina olanak taniyor.

Ön izgara ve tampon, alternatif versiyonlarla degistirilebilirken, plastik dodikler bir arazi çarpismasi durumunda hasar görmeden ayrilacak sekilde tasarlandi, böylece kolayca ve hizli bir sekilde degistirilebiliyor.

Ford Bronco; gizli logolar, orijinal 1966 model serisini gösteren bir grafik, iç kisma yerlestirilmis bir sise açacagi ve gelistirme sirasinda test için kullanilan konumlarin GPS koordinatlari gibi orijinal aracin mirasini yücelten çesitli tasarim ayrintilarina da sahip bulunuyor.

- Dayaniklilik için tasarlandi, her kosula hazir

Zorlu kosullarda üstün performans için tasarlanan Ford Bronco’nun çift turbo, port ve direkt yakit enjeksiyonlu 2,7 litre EcoBoost V6 benzinli motoru, zahmetsiz performans için 335 PS ve 563 Nm tork sagliyor.

Sikistirilmis grafit-demir silindir blok, agirlikta herhangi bir artis yaratmaksizin geleneksel demir dökümlere kiyasla gücü ve sertligi artirirken, elektronik olarak çalistirilan bir tahliye kapagi (wastegate) ve yüksek basinçli egzoz gazi devridaim sistemi (EGR) gibi özellikler gücü ve yakit verimliligini artiriyor. Karayolunda ve arazide sorunsuz, torku optimize edilmis sürüs için 10 ileri otomatik sanziman ise standart halde bulunuyor.

Bronco Outer Banks, iki ileri elektronik transfer kutusu ile donatildigindan bir butonla yüksek (4H) ve düsük (4L) vitesler arasinda hareket halindeyken geçise izin veriyor.

Bronco Badlands, zorlu arazide maksimum artikülasyon saglamak için kilitli ön diferansiyel ve ön viraj demiri baglanti kesme sistemi ekliyor. Buna ek olarak, otomatik moda sahip iki ileri elektromekanik transfer kutusu, kosullara bagli olarak iki çeker ve dört çeker arasinda sorunsuz bir sekilde geçis yaparak, sürücünün yola konsantre olmasini sagliyor.

En zorlu sürüs kosullarinin üstesinden gelmek konusunda Ford Bronco, güven ve emniyet için dayanikli bir gövde saglamanin yani sira muhtesem arazi kabiliyeti için 259 mm’ye kadar süspansiyon hareketine izin veren yedi traversli, yüksek mukavemetli çelik bir sasi üzerine insa edildi.

Yüksek Performansli Arazi Dengeli Süspansiyon (HOSS) sistemi, bagimli süspansiyon tasarimlarina kiyasla yaysiz agirligi yüzde 20'ye kadar azaltiyor, üstün sürüs kalitesi ve yüzeyle tutarli temas sunuyor.

- Her macerayi destekleyen teknoloji

Akilli sürüs teknolojileri, Ford Bronco'nun yeteneklerini gerek yeni maceracilar gerekse deneyimli arazi sürücüleri için erisilebilir kilmak üzere tasarlandi. Bronco'nun her yere gidebilme yeteneginin merkezinde, sürücülerin kosullara uyacak sekilde ihtiyaç duyduklari modu seçmelerini kolaylastiran Arazi Yönetim Sistemi bulunuyor.

Ford Bronco ayrica, sürücüleri desteklemek ve aracin yeteneklerini güvenle kesfetmelerini saglamak için gelismis arazi teknolojilerinden olusan bir paket olan Trail Toolbox'i da sunuyor. Trail Control ile sürücü 31 km/saate kadar bir hiz seçip zorlu arazide direksiyona konsantre olurken; araç, seçilen hizi korumak için otomatik olarak hizlanmayi ve frenlemeyi yönetiyor. Trail Turn Assist, fren tabanli tork yönlendirmeyi kullaniyor, dar alanlarda arazide sürerken iç tekerlegi frenleyerek dönüs yariçapini yüzde 40'a kadar azaltiyor. Trail One-Pedal Drive ise sürücünün yalnizca gaz pedalini kullanarak hizlanmasina ve fren yapmasina izin vererek, zorlu kosullarda sürüs sirasinda hizi dogru bir sekilde kontrol etmeyi kolaylastiriyor.

Sürücü destek teknolojileri arasinda, çekme sirasinda sürücünün güvenini artirmak için Denge Kontrollü (RSC) AdvanceTrac ve Römork Sallanma Kontrolü de bulunuyor.

Yeni Bronco'nun zorlu ortamlarda kullanima dayanacak sekilde tasarlanan, son derece islevsel, yüksek teknolojiyi yansitan iç tasarimi ayni zamanda saglam ve amaca yönelik dis görünümüyle eslesiyor.

Gösterge paneli, dogal paletlerden ve dis mekân ekipmanlarindan ilham alan renkler ve dayaniklilik için seçilen malzemelerle birinci nesil Bronco'dan ilham aliyor. Tutma kollari, engebeli arazide yolcu konforu için gösterge paneli ve orta konsola entegre edildi. Orta konsolda, cep telefonunu asiri egimli açilarda bile yerinde tutmak için tasarlanmis bir kablosuz sarj pedi bulunuyor.

???????Apple CarPlay ve Android Auto uyumlulugu, bir subwoofer dahil 10 hoparlörlü B&O Premium Ses Sisteminin 8 yani sira güçlü baglanti ve SYNC 4 sistemiyle sorunsuz entegrasyon sunan FordPass 9 uygulamasiyla birlikte standart bulunuyor.

Arazi sürüs modlari devreye girdiginde, arazi gözlem özelligine sahip standart 360 derecelik kamera sistemi otomatik olarak etkinlestirilerek, sürücü koltugundan görüsü mümkün olmayan tekerleklerin görülmesini sagliyor ve zorlu sürüsler sirasinda görünürlügü artiriyor.