Van'da 65 bin kitap PTT kargo araciligiyla ögrencilere ücretsiz ulastirildiMesut Varol

Van'da 65 bin kitap PTT kargo araciligiyla ögrencilere ücretsiz ulastirildiMesut Varol

VAN (AA) - Van Valiliginin koordinasyonunda hayata geçirilen proje kapsaminda kent merkezi, ilçeler ve kirsal mahallelerdeki ögrencilerin internet sitesinden ücretsiz siparis ettigi 65 bin kitap, PTT kargo araciligiyla evlerine ulastirildi.

Valilik, Büyüksehir Belediyesi ve Il Milli Egitim Müdürlügünün kentte okuma oraninin yükseltilmesi, egitimdeki basarinin artirilmasi amaciyla baslattigi "Kitap Van" projesi devam ediyor.

Projeden yararlanmak isteyen ögrenciler, "www.kitapvan.gov.tr" adresinden üyelik yaparak, okumak istedikleri kitaplari talep ediyor.

Görevlendirilen ögretmenler de söz konusu kitaplari PTT kargo araciligiyla çocuklarin adresine gönderiyor.

Proje kapsaminda simdiye kadar 65 bin kitabin ögrencilere ulastirilmasini saglayan Valilik, düzenledigi okuma yarismalariyla da ögrenciler arasinda kitap okuma aliskanligini artirmayi hedefliyor.

Selahattin Eyyubi Anadolu Lisesinde düzenlenen kitap okuma yarismasi ödül töreninde konusan Vali ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Ozan Balci, kitap okumanin dünyanin en güzel islerinden biri oldugunu söyledi.

Kitap okuyan ögrencilerin hayal dünyasinin gelisecegini, akademik anlamda basarilar elde edebilecegini belirten Balci, söyle konustu:

"Van'da kitap okuma üzerine güzel isler yapiyoruz. Simdiye kadar ilimize 1,5 milyon kitap kazandirdik. Van, kitabin yeni baskenti. Ayrica PTT araciligiyla kitapvan.gov.tr adresinden kitap isteyenlere kitaplar postacilar tarafindan ulastiriliyor. Simdiye kadar 65 bin kitap çocuklarimiza ulastirildi. 13 ilçemizde bebek ve çocuk kütüphanesi kurduk. Yeni bir il halk ve çocuk kütüphanesinin ihalesini yapiyoruz. Bitirip hizmete açacagiz. Edremit'e yeni bir kütüphane açtik. 256 okula Z kütüphane kurduk. Emegi geçenlere, projemize destek verenlere tesekkür ediyorum."

Konusmalarin ardindan kitap okuma yarismasinda dereceye giren ilkokul, ortaokul ve lise ögrencilerine ödülleri verildi.