Istanbul Turizm Fuari'nda "Turizm Sektöründe Sinema ve Dizilerin Rolü" konusulduSalih Seref- Netflix Içerik Direktörü Pelin Distas: - "Netflix'te Türk içeriklerini izleyenlerin izlemeyenlere göre oranina baktik. Platformda Türk içeriklerini izleyenlerde Türkiye'ye gelme orani 2.5, Türkçeyi ögrenme arzusu ise 4.5 kat artmis. En çok turist getiren ülkeler Birlesik Arap Emirlikleri, ABD ve Brezilya olarak tespit edilmis" - "Netflix olarak lokalin gücüne inaniyoruz, Türkiye'nin gücüne inaniyoruz. Tü

Istanbul Turizm Fuari'nda "Turizm Sektöründe Sinema ve Dizilerin Rolü" konusulduSalih Seref- Netflix Içerik Direktörü Pelin Distas:
- "Netflix'te Türk içeriklerini izleyenlerin izlemeyenlere göre oranina baktik. Platformda Türk içeriklerini izleyenlerde Türkiye'ye gelme orani 2.5, Türkçeyi ögrenme arzusu ise 4.5 kat artmis. En çok turist getiren ülkeler Birlesik Arap Emirlikleri, ABD ve Brezilya olarak tespit edilmis"
- "Netflix olarak lokalin gücüne inaniyoruz, Türkiye'nin gücüne inaniyoruz. Tü

ISTANBUL (AA) - Istanbul Turizm Fuari'nda, "Turizm Sektöründe Sinema ve Dizilerin Rolü" baslikli oturum gerçeklesti.

Istanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen oturumda yapimci Onur Güvenatam, Netflix Içerik Direktörü Pelin Distas ve oyuncu Merve Dizdar konustu.

Netflix Içerik Direktörü Pelin Distas, turizm ve sinema sektörünün karsilikli olarak birbirlerini beslediklerine deginerek, "Netflix olarak lokalin gücüne inaniyoruz, Türkiye'nin gücüne inaniyoruz. Türkiye'den hikayeler anlatiyoruz. Türk hikayelerine güveniyoruz." dedi.

Geçtigimiz yil Türkiye disindaki 20 farkli ülkede yaptiklari bir arastirmadan bahseden Distas, "Netflix'te Türk içeriklerini izleyenlerin izlemeyenlere göre oranina baktik. Platformda Türk içeriklerini izleyenlerde Türkiye'ye gelme orani 2.5 kat daha da artmis, Türkçeyi ögrenme arzusu ise 4.5 kat artmis. En çok turist getiren ülkeler Birlesik Arap Emirlikleri, ABD ve Brezilya olarak tespit edilmis. Dolayisiyla Netflix yapimlarinda Türkiye'yi görüp buranin kültürünü, tarihini merak ediyorlar." ifadelerini kullandi.

Distas, Netflix olarak son 5 yilda yerli yatirimlarini arttirdiklarini aktararak, "40'dan fazla yerli içerik ürettik daha da üretmeye devam edecegiz. Netflix'in diger lokal ülkelerinden de Türkiye'de çekimler yapma istekleri geliyor; Almanya'dan, Fransa'dan talepler var. Biz onlari da Türkiye'ye çekmek istiyoruz, illa Türk içerigi olmasi gerekmiyor gelin burada çekin isleriniz diye. Tabii bunun için altyapinin saglikli ve disiplinli olmasi gerekiyor." dedi.

- "Içeriklerimizi daha güçlü tanitmaliyiz"

Yapimci Onur Güvenatam da Türk içeriklerinin çok kuvvetli oldugunu fakat sektör olarak bir öz elestiride bulunulmasi gerektigine deginerek, "Söyle bir öz elestiri yapabilirim; ürettigimiz sey çok kiymetli fakat bunun degerini yeterince bildigimizi düsünmüyorum. Içeriklerimiz kiymetli ama onlarin degerini yani tanitimlarini daha güçlü hale getirmeliyiz." degerlendirmesinde bulundu.

Türk yapimlarin gücünü hikayelerinden aldigina isaret eden Güvenatam, "Ingilizce konusulan bir içerigin dünyayi dolasmasi ya da Ispanyolca konusulan bir içerigin dünyada satilmasi kolay. Ama Türkçe dünyada çok az konusulan bir dil olmasina ragmen içeriklerimizin bu kadar çok dünyayi dolasmasi muazzam bir basari." açiklamasini yapti.

- "Bizim hikayelerimiz dünyadakilere göre daha duygusal"

76. Cannes Film Festivali'nde En Iyi Kadin Oyuncu Ödülü'nün sahibi oyuncu Merve Dizdar ise TRT'de yayinlanan "Masumlar Apartmani" dizisiyle kitleler tarafindan tanindigini belirterek, "Masumlar Apartmani'yla çok güzel mesajlar aldim. Bizim hikayelerimizin, ülkemizin hikayelerinin tanitilmasi gerektigini düsünüyorum ve bunu çok da iyi yapiyoruz. Dünyaya açilmak çok önemli uzun zamandir sektörümüz zaten bunu yapiyordu, ben de elimden geleni yapiyorum." ifadelerini kullandi.

Dizdar, kariyeri boyunca islerini çok iyi yapan insanlarla birlikte çalisma sansi bulduguna dikkati çekerek, "Bizim hikayelerimiz dünyadakilere göre daha duygusal ve daha çok empati kurulabilecek hikayeler bence." seklinde konustu.

Istanbul Turizm Fuari yarin da Türkiye ve dünyadan turizm profesyonellerini agirlamaya devam edecek.