Türkiye'nin ilk uzay yolculari Uludag'da Togg'u tecrübe ettiSinan Balcikoca- Uzay yolcularina copilotluk yapan Sanayi ve Teknoloji Bakani Mehmet Fatih Kacir: - "Milli Teknoloji Hamlesi vizyonumuz su anda Uludag yollarinda Togg ile 60 yillik rüyasinin gerçeklesmesiyle aslinda bugünleri bize yasatmis oldu. Adim adim nice güzel projeyi milletimize kazandiracagiz"

Türkiye'nin ilk uzay yolculari Uludag'da Togg'u tecrübe ettiSinan Balcikoca- Uzay yolcularina copilotluk yapan Sanayi ve Teknoloji Bakani Mehmet Fatih Kacir:
- "Milli Teknoloji Hamlesi vizyonumuz su anda Uludag yollarinda Togg ile 60 yillik rüyasinin gerçeklesmesiyle aslinda bugünleri bize yasatmis oldu. Adim adim nice güzel projeyi milletimize kazandiracagiz"

BURSA (AA) - Türkiye'nin ilk uzay yolculari Alper Gezeravci ve Tuva Cihangir Atasever, Uzay Kasifleri Derneginin (Association of Space Explorers- ASE) düzenledigi Planetary Congress'e (Gezegen Kongresi) katilmak üzere geldigi Bursa Uludag'da Togg'u deneyimledi.

Uzay yolcularindan Gezeravci, "Anadolu" renkli Togg'un direksiyonuna geçerken, Sanayi ve Teknoloji Bakani Mehmet Fatih Kacir da ön yolcu koltugunda uzay yolcularina eslik ederek copilotluk yapti.

Togg'un direksiyonuna ilk defa geçtigini belirten Alper Gezeravci'nin, "Togg'u ilk defa kullaniyorum. Çekilisine katildim, kismet olmadi." ifadesi gülüsmelere neden oldu.

Bakan Kacir, bunun üzerine, "Astronotlara Togg kismet olmadi ama uzaya gitmek nasip olacak." ifadesini kullandi.

Togg hakkinda uzay yolcularina bilgi veren Kacir, "Türkiye’nin ilk uzay yolculari Alper Gezeravci ve Tuva Atasever ile birlikteyiz. Bursa’da Uludag'dayiz, 34. Gezegen Kongresi'ni gerçeklestiriyoruz. Ilk kez Türkiye'de gerçeklesmis oluyor bu etkinlik. 70'i askin astronot ve kozmonot bu kongre vesilesiyle ülkemize gelmis oldu. Alper ve Cihangir Bey de adim atacaklari yeni aile ile tanismis oldular." diye konustu.

Milli Uzay Programi vizyonunun bütün projelerin pesi sira gerçeklesmesine imkan sagladigini kaydeden Kacir, "Milli Teknoloji Hamlesi vizyonumuz su anda Uludag yollarinda Togg ile 60 yillik rüyasinin gerçeklesmesiyle aslinda bugünleri bize yasatmis oldu. Adim adim nice güzel projeyi milletimize kazandiracagiz. Alper Bey ve Cihangir Bey de bütün bu projelerin sonrasinda ömürlerinin sonuna dek Türk gençlerine, çocuklarina ilham kaynagi olacaklar." ifadesini kullandi.

TEKNOFEST Ankara'da Türkiye’nin ilk uzay yolcularinin gördügü yogun ilgiye de deginen Kacir, gençleri bilim ve teknoloji ile tanistirmanin önemini vurguladi.