TBMM Baskani Sentop, TÜRKPA üyelerini Togg ile Meclis'e getirdiAykut Yilmaz

TBMM Baskani Sentop, TÜRKPA üyelerini Togg ile Meclis'e getirdiAykut Yilmaz

TBMM (AA) - TBMM Baskani Mustafa Sentop, Türk Devletleri Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) 12. Genel Kurulu için Türkiye'de bulunan TÜRKPA üyesi ülkelerin meclis baskanlari ile TBMM'ye, makam araci olarak kullandigi Türkiye'nin ilk yerli ve milli otomobili Togg'la geldi.

Sentop'un kullandigi aracin içerisinde Azerbaycan Milli Meclis Baskani Sahibe Gafarova, Kazakistan Meclis Baskani Yerlan Kosanov ve Kirgiz Cumhuriyeti Jogorku Kenes Baskani Nurlanbek Sakiyev yer aldi.

Gazetecilerin Togg'a iliskin sorusu üzerine Sentop, "Memnun kaldilar, begendiler herhalde." yanitini verdi. Bu sirada Kirgiz Cumhuriyeti Jogorku Kenes Baskani Nurlanbek Sakiyev, "Çok güzel araç." dedi.

Kaldiklari otelden TBMM'ye beraber gelen konuk meclis baskanlarinin araç hakkinda bilgi sahibi olduklarini kaydeden Sentop, "Otomobil hakkinda bilgi sahibiler. Ama denemek daha farkli bir sey. Belki gün içerisinde arzu ederlerse Meclis'te araci kullanabilirler de." diye konustu.

Azerbaycan Milli Meclis Baskani Sahibe Gafarova da araci çok begendigini çok rahat buldugunu belirtti. Gafarova "Bizim için çok hos bir gündü. Mustafa Bey rehberligiyle buraya geldik. Çok güzel çok rahat. Ilham Aliyev'e hediye verildi. Insallah bu arabalar Azerbaycan'da da olacaklar." dedi.

Kisa zaman içerisinde Togg'un her yerde olacagini vurgulayan Sentop, "Çok farkli ülkelerde, Türk Cumhuriyetleri basta olmak üzere dost ve kardes ülkelerde, her yerde insallah yaygin olarak kullanilacak, en kisa zamanda." degerlendirmesinde bulundu.