Bakan Varank, HackMasters Yarismasi'nin startini verdi:Ugur Aslanhan,Furkan Gençoglu- "Türkiye'yi katma degerli üretimle ve bilgi teknolojilerine dayanan bir kalkinmayla ileriye götürmek istiyoruz. Bunun yolu da iste bu tip yarismalarla gençlerimizi bu alanlara yönlendirebilmekten; teknolojiye, inovasyona, AR-GE'ye yatirim yapmaktan geçiyor"

Bakan Varank, HackMasters Yarismasi'nin startini verdi:Ugur Aslanhan,Furkan Gençoglu- "Türkiye'yi katma degerli üretimle ve bilgi teknolojilerine dayanan bir kalkinmayla ileriye götürmek istiyoruz. Bunun yolu da iste bu tip yarismalarla gençlerimizi bu alanlara yönlendirebilmekten; teknolojiye, inovasyona, AR-GE'ye yatirim yapmaktan geçiyor"

ISTANBUL (AA) - Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, Türkiye'yi katma degerli üretimle, bilgi teknolojilerine dayanan bir kalkinmayla ileriye götürmek istediklerini belirterek, "Bunun yolu da iste bu tip yarismalarla gençlerimizi bu alanlara yönlendirebilmekten; teknolojiye, inovasyona, AR-GE'ye yatirim yapmaktan geçiyor. Iste bir HackMasters Yarismasi'nda da biz gençlerimize bu heyecani vermis oluyoruz." dedi.

Dijital Dönüsüm Ofisi tarafindan TEKNOFEST Havacilik, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsaminda gerçeklestirilen ve siber yetenekleri bir araya getiren HackMasters Yarismasi, Bakan Varank'in verdigi startla basladi.

Atatürk Havalimani'nda gerçeklestirilen organizasyonu baslatan Varank, yarisma esnasinda bütün katilimcilari teker teker ziyaret ederek onlarla sohbet etti.

Cumhurbaskanligi Dijital Dönüsüm Ofisi Baskani Ali Taha Koç'tan yarisma ile ilgili bilgi alan Varank, sonrasinda basin mensuplarina yaptigi açiklamada, HackMasters'in TEKNOFEST'in en önemli ve en heyecanli yarismalarindan biri oldugunu söyledi.

Varank, "Burada gençlerimizin siber güvenlik kabiliyetlerini test etmeye ve degerlendirmeye çalisiyoruz. Sag olsun Ali Taha Bey de her sene yeni bir konseptle bu yarismalari daha heyecanli ve ilgi çekici hale getiriyor." diye konustu.

Yarismanin bu yilki temasinin nesnelerin interneti (IoT) oldugunu dile getiren Varank, sözlerini söyle sürdürdü:

"Nesnelerin internetinin hayatimizda her geçen gün daha fazla yer almasi sebebiyle evlerimizde kullandigimiz akilli ve baglantili cihazlarin güvenligini test edecegimiz bir yarisma ortami olusturduk. Burada genç arkadaslarimiz evde kullandigimiz televizyonu, kamerayi, buzdolabini, firini hacklemeye çalisacaklar. Buradaki zafiyetleri tespit etmeye çalisacaklar. Bütün bu süreçleri basariyla bitirirlerse de 100 bin liralik ödülü kazanmis olacaklar."

- "Baglantili cihazlarin güvenligi gündemimizde"

Bakan Varank, yarismaya 1.071 kisinin basvurdugunu, bunun oldukça yüksek bir rakam oldugunu belirterek, finale kalan 20 beyaz sapkali hackerin burada yaristigini söyledi.

Baglantili cihazlar ve nesnelerin internetinin kendilerinin sürekli gündemde tuttuklari bir alan oldugunu dile getiren Varank, su bilgileri verdi:

"Son dönemde Türk Standardlari Enstitüsü ile bu tip cihazlarin güvenligini test edecegimiz laboratuvarlarin anlasmalarini imzaladik. Bu cihazlarla ilgili standartlari belirledik. Ama böyle bir yarisma ayni zamanda iste bizim o yaptigimiz standart belirleme çalismalarina da çok katki saglayacak. Burada beyaz esya tedarikçisi markamiz var.

Arçelik bizimle beraber bu yarismada hem sponsor hem de kendi ürünlerini buraya getirerek burada bir akilli ev agi kurarak ve cihazlari buraya baglayarak aslinda bu test ortamini olusturdular. Her firma kendi ürünlerinin zafiyetlerini tespit ettirme noktasinda bu kadar cesur degil. Bu manada aslinda özel sektörle Dijital Dönüsüm Ofisimizin hazirladigi güzel bir yarisma."

- "Türkiye'yi katma degerli üretimle ileriye götürmek istiyoruz"

Sanayi ve Teknoloji Bakani Varank, Türkiye'yi katma degerli üretimle, bilgi teknolojilerine dayanan bir kalkinmayla ileriye götürmek istediklerini kaydederek, "Bunun yolu da iste bu tip yarismalarla gençlerimizi bu alanlara yönlendirebilmekten; teknolojiye, inovasyona, AR-GE'ye yatirim yapmaktan geçiyor. Iste bir HackMasters Yarismasi'nda da biz gençlerimize bu heyecani vermis oluyoruz." diye konustu.

TEKNOFEST coskusunun Atatürk Havalimani'nda devam ettigini dile getiren Varank, 7'den 77'ye herkesi TEKNOFEST'e davet etti.