TIKA'dan Tanzanya'da kiz ögrencilere bisiklet destegiMustafa Deveci

TIKA'dan Tanzanya'da kiz ögrencilere bisiklet destegiMustafa Deveci

ANKARA (AA) - Türk Isbirligi ve Koordinasyon Ajansi Baskanligi (TIKA), Tanzanya'nin Tanga eyaletinde yer alan Koregwe bölgesindeki 10 okulda egitim gören 200 kiz ögrenciye bisiklet hediye etti.

TIKA'dan yapilan yazili açiklamaya göre, Tanzanya genelindeki kirsal alanlarda ortaokula giden kizlarin yüzde 75'inden fazlasi, okula uzun mesafe yürüyerek ulasabiliyor.

Kiz ögrencilerin okullarina kolay ve güvenli ulasmalarini saglamak amaciyla proje yürüten TIKA, Koregwe bölgesindeki 10 okulda egitim gören 200 kiz ögrenciye okul yolunda kullanmalari için bisiklet hediye etti.

Koregwe Valiliginin önünde düzenlenen bisiklet teslim törenine Türkiye'nin Darüsselam Büyükelçisi Mehmet Güllüoglu, Koregwe Valisi Jokate U. Mwegelo'nun yani sira çok sayida davetli ve ögrenci katildi.

Teslim töreninde konusan Büyükelçi Güllüoglu, kiz çocuklarinin egitiminin saglam ve saglikli gelecek nesillerin yetismesi için gerekli oldugunu belirtti.

Birçok sektörde proje ve faaliyetlerde bulunan TIKA'nin egitim sektörüne ayri önem verdigine isaret eden Güllüoglu, Tanzanya'nin yüz ölçümü ve nüfus anlaminda büyük bir ülke oldugunu, bu büyük ülkenin en önemli ve ana potansiyelini gençlerin olusturdugunu söyledi.