TDP Genel Baskani Sarigül, gündemi degerlendirdi:Lale Bildirici Büyükkarakaya- "Sayin Cumhurbaskanim, bir kararname çikararak, lütfen geciktirmeyelim, Dogal Afetler ve Deprem Bakanligini kuralim. Çocuklar ölmesin, analar aglamasin" - "Deprem ve sel felaketleri bize göstermistir ki sadece AFAD ve Kizilay ile bu sorunlari çözemeyiz"

TDP Genel Baskani Sarigül, gündemi degerlendirdi:Lale Bildirici Büyükkarakaya- "Sayin Cumhurbaskanim, bir kararname çikararak, lütfen geciktirmeyelim, Dogal Afetler ve Deprem Bakanligini kuralim. Çocuklar ölmesin, analar aglamasin"
- "Deprem ve sel felaketleri bize göstermistir ki sadece AFAD ve Kizilay ile bu sorunlari çözemeyiz"

ISTANBUL (AA) - Türkiye Degisim Partisi (TDP) Genel Baskani Mustafa Sarigül, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'a, Dogal Afetler ve Deprem Bakanliginin kurulmasi çagrisinda bulundu.

Sarigül, Besiktas Platin Sitesi'ndeki konutunda düzenledigi basin toplantisinda, gündemi degerlendirdi.

Ülkede meydana gelen deprem ve afetlerle ilgili üzüntüsünü dile getiren Sarigül, "Ormanlarimiz yaniyor, 'Rüzgar olumsuz etkiledi' diyoruz. Sel geliyor, 'Bir yilda yagmasi gereken yagmurlar bir günde yagdi' diyoruz. Deprem oluyor ve diyoruz ki 'Asrin afetiyle karsi karsiyayiz'. Biz siyasiler olarak, her deprem sonrasi, her sel felaketi sonrasi sari çizmelerimizi giyinerek ne yazik ki poz veriyoruz." diye konustu.

Mustafa Sarigül, bu acilari tekrar yasamamak için önceden tedbir alinmasi gerektigini vurgulayarak, sunlari kaydetti:

"Deprem ve sel felaketleri bize göstermistir ki sadece AFAD ve Kizilay ile bu sorunlari çözemeyiz. Türkiye Degisim Partisi olarak, kuruldugumuz günden bugüne kadar 'Dogal Afetler ve Deprem Bakanligini kuralim' diyoruz. Dogal Afetler ve Deprem Bakanligi kurulsaydi, inanin ki bu tedbirleri çok önceden almis olurduk. Buradan Sayin Cumhurbaskanimiza bir kez daha sesleniyorum. Sayin Cumhurbaskanim bir kararname çikararak, lütfen geciktirmeyelim, Dogal Afetler ve Deprem Bakanligini kuralim. Çocuklar ölmesin, analar aglamasin."