Kaspersky, ilk seffaflik merkezinin açilisini gerçeklestirdiGökhan Yildiz- Kaspersky Üst Yöneticisi Eugene Kaspersky: - "Suudi Arabistan bölgenin önde gelen teknoloji merkezlerinden biri olarak adini duyurmaya çalisirken, seffafligi evrensel bir standart haline getirme yolundaki dijital yolculugunda onu desteklemeyi heyecanla bekliyoruz"

Kaspersky, ilk seffaflik merkezinin açilisini gerçeklestirdiGökhan Yildiz- Kaspersky Üst Yöneticisi Eugene Kaspersky:
- "Suudi Arabistan bölgenin önde gelen teknoloji merkezlerinden biri olarak adini duyurmaya çalisirken, seffafligi evrensel bir standart haline getirme yolundaki dijital yolculugunda onu desteklemeyi heyecanla bekliyoruz"

ISTANBUL (AA) - Kaspersky, Suudi Arabistan'da yer alan yeni tesisiyle Orta Dogu'daki ilk seffaflik merkezinin kapilarini açti.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, Kaspersky'nin çözümlerinin ve süreçlerinin bütünlügü konusunda güven olusturmak ve güvence vermek amaciyla sirketin imzasini tasiyan Global Seffaflik Girisimi çerçevesinde açilan merkez, ziyaretçilere sirketin seffaflik uygulamalarina genel bir bakis sunmaktan sirketin kaynak kodlarinin incelemesine kadar çesitli hizmetler sunacak.

Kaspersky, Orta Dogu'daki ilk Seffaflik Merkezi için Riyad'i seçerek 2030 Suudi Vizyonu hedefleriyle yakindan uyum saglamayi hedefledi.

Dijital dönüsüme öncelik veren ve Suudi Arabistan'in teknoloji ve inovasyonda bölgesel merkez olma konumunu desteklemeyi amaçlayan bu vizyon, ülkeyi uluslararasi sirketlerin Riyad'da yerel merkezlerini kurmalari için cazip bir konuma dönüstürdü.

Suudi Arabistan'daki yeni tesisin açilmasiyla Kaspersky, Avrupa, APAC, Kuzey ve Latin Amerika ve Orta Dogu'da bulunan 10 Seffaflik Merkezi'nden olusan bir aga sahip oldu.

Riyad'daki Seffaflik Merkezini ziyaret edenler, tüm Kaspersky sirket içi çözümlerinin kaynak kodlarini inceleyebiliyor. Inceleme seçenekleri, mavi, kirmizi ve siyah renklerdeki kayak pisti siniflandirmalarini takip eden karmasa seviyeleriyle belirleniyor.

Mavi pist, Kaspersky ürün ve hizmetlerinin güvenlik gelistirme süreçlerinin yani sira veri yönetimi prosedürlerine genel bir bakis sunuyor.

Kirmizi pist, kaynak kodlarin en kritik yönlerinin gözden geçirilmesine olanak taniyor ve belirli islevlerin hedefe yönelik analizini sagliyor.

Siyah pist, ziyaretçilerin Kaspersky uzmanlarinin yardimlari esliginde en kapsamli kaynak kodu incelemesini gerçeklestirmesine yardimci oluyor.

Kaspersky, bu yilin baslarinda Küresel Seffaflik Girisimini daha da gelistirme planinin bir parçasi olarak 2024 ortasina kadar Orta Dogu, Afrika ve Asya-Pasifik bölgesinde ek yeni tesisler açarak, Seffaflik Merkezleri agini daha da büyütmeyi planladigini duyurdu.

2017 yilinda baslatilan girisim, paydaslari Kaspersky ürünleri hakkinda egiterek teknolojinin kara kutusunu açmayi ve ayni zamanda Kaspersky ürünlerinin, iç süreçlerinin ve operasyonlarinin güvenilirligini dogrulamak ve onaylamak için daha genis topluluklarla etkilesim kurmayi amaçliyor.

GTI gelistirme sürecinin bir parçasi olarak Kaspersky, kaynak kodunu dis incelemeye açan ilk siber güvenlik tedarikçisi oldu.

Açiklamada görüslerine yer verilen Kaspersky'nin Kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Eugene Kaspersky, dijital güvenin gelistirilmesinin gerçek öncüleri olarak, bu yil Küresel Seffaflik Girisiminin 5. yil dönümünü kutladiklarini belirterek, sunlari kaydetti:

"Bugün, bu girisimin su anda hizli ve kapsamli bir dijital dönüsümden geçen Orta Dogu'ya gelisini kutluyoruz. Ürünlerimize yönelik güveni arttirmak için, paydaslarimizi Riyad'da yeni açilan Seffaflik Merkezimizde agirlamaktan ve sirketimiz ve çözümleri hakkinda her türlü soruyu yanitlamaktan mutluluk duyuyoruz. Suudi Arabistan bölgenin önde gelen teknoloji merkezlerinden biri olarak adini duyurmaya çalisirken, seffafligi evrensel bir standart haline getirme yolundaki dijital yolculugunda onu desteklemeyi heyecanla bekliyoruz."