Dicle Elektrik'in saha ekibi kaçak elektrik kontrolünde mukavemetle karsilastiFuat Kabakci

Dicle Elektrik'in saha ekibi kaçak elektrik kontrolünde mukavemetle karsilastiFuat Kabakci

ANKARA (AA) - Güneydogu Anadolu Bölgesi'nde elektrik dagitim hizmeti veren Dicle Elektrik, saha ekibinin kaçak elektrik kontrolü sirasinda mukavemetle karsilastigini ve bazi sahislar tarafindan ölümle tehdit edildigini bildirdi.

Sirketten yapilan açiklamada, Dicle Elektrik'in Diyarbakir Il Enerji Kayiplari Müdürlügü'ne bagli 3 kisilik bir saha ekibinin, rutin kaçak kontrolü için sabah saatlerinde Çinar ilçesine gittigi, ekibin, polisin güvenlik önlemi kontrolleri altinda, Fatih Mahallesi Tavsantepe mevkiinde, alçak gerilim elektrik hattini tasiyan bir beton diregin üzerinden kaçak baglanti yapildigini belirledigi kaydedildi.

Kaçak elektrik kablolarinin görülmemesi için diregin içerisinden ve yeraltindan geçirilerek 100 metre uzakliktaki otopark olarak kullanilan ticarethaneye ait tek katli binaya ulastirildigi ifade edilen açiklamada, kablonun çekildigi yapiya giren görevlilerin, elektrigin hem otoparkta hem de binanin arkasinda bulunan bugday tarlasini sulamak üzere kuyudan su çekme için kullanildigini fark ettikleri aktarildi.

Açiklamada "Kaçak hattin tespit edildigini fark eden sahislar, ekipteki görevlileri tehdit etmeye basladi. Sahislardan biri Dicle Elektrik görevlisine 'Seni mermi manyagi yaparim. Beni taniyor musun? O emniyete güvenme.' diyerek ölümle tehdit etti. Tehditlere aldiris etmeden görevlerini yapan Enerji Kayiplari çalisanlari, olanlari cep telefonlariyla kayda aldi. Yasanan gerilim üzerine olaya müdahale eden polisler, bahse konu sahislari bölgeden uzaklastirdi." ifadeleri kullanildi.

Dicle Elektrik ekibinin mahalledeki diger aboneleri de planlanan sekilde kontrol ederek çalismasini tamamlamasinin ardindan Diyarbakir'a dönmek üzere yola çiktigi ve ancak bu süre boyunca kaçak elektrik kullanan 4 kisinin, araçlariyla Dicle Elektrik ekibini Çinar-Diyarbakir karayolunda da yaklasik 10 km boyunca takip ettigi belirtilen açiklamada, "Ekibin bulundugu araci durdurmak isteyen ve ardindan aracin önünü tehlikeli bir sekilde kesen sahislar, saldirmak için araçlarindan indi. Görevliler ise polisi arayarak yardim istedi. Araçlarinda mahsur kalan 3 görevli, polisin zamaninda olay yerine gelmesi üzerine kurtulmayi basardi." ifadelerine yer verildi.