Izmir derbisinde Altay ile Altinordu yarin karsilasacakAli Korkmaz

Izmir derbisinde Altay ile Altinordu yarin karsilasacakAli Korkmaz

IZMIR (AA) - Spor Toto 1. Lig'in Izmir temsilcileri Altay ile Altinordu, 32. hafta kapanis maçinda yarin karsi karsiya gelecek.

Alsancak Mustafa Denizli Stadi'nda saat 20.30'da baslayacak Altay-Altinordu müsabakasinda hakem Kutluhan Bilgiç düdük çalacak.

Sezon sonunda 2 takimin veda edecegi ligde 26 puanli Altinordu ve maç fazlasi bulunan 31 puana sahip Altay, alt siralardan uzaklasma mücadelesini sürdürüyor.

Sari kart cezalisi Salih Sarikaya ve kirmizi kart cezalisi Eren Erdogan'in forma giyemeyecegi Altay'da kaleci Ozan Evrim Özenç ile Eric Björkander'in sakatliklari bulunuyor.

Yarida kalan Göztepe karsilasmasi nedeniyle 6 maç saha kapatma cezasi alan Altay, yarin da taraftar desteginden yoksun olacak. Siyah-beyazli ekip yarinki müsabakayla cezasini tamamlayacak.

- Profesyonel liglerde 33. randevu

Profesyonel liglerde ilk olarak Milli Lig'de 28 Kasim 1959'da Alsancak Stadi'nda karsilasan Altay ile Altinordu, bugüne kadar 18'i Süper Lig, 12'si 1. Lig ve 2'si de 2. Lig olmak üzere 32 maça çikti.

Bu müsabakalarda Altinordu'nun 13, Altay'in 11 galibiyeti bulunurken, 8 karsilasma da berabere tamamlandi.

Iki takimin 33. randevusuna kadar Altinordu 38, Altay 35 gol kaydetti. Altinordu maçlarinda Altay adina en fazla gol atan isim konumundaki Marco Paixao, çiktigi 8 müsabakada da skor üretip, rakip fileleri 9 kez havalandirdi.