Adiyamanli depremzede sporcu, hentbola Sanliurfa'da devam edecekMüslüm Etgü,Esber Ayaydin- Hentbol Kadinlar 2. Lig takimlarindan Sanliurfa Günesin Çocuklari GSK'nin kucak açtigi Cihan Halil: "Hentbol depremden kalan üzüntülerimi geçiriyor, beni mutlu ediyor"

Adiyamanli depremzede sporcu, hentbola Sanliurfa'da devam edecekMüslüm Etgü,Esber Ayaydin- Hentbol Kadinlar 2. Lig takimlarindan Sanliurfa Günesin Çocuklari GSK'nin kucak açtigi Cihan Halil:
"Hentbol depremden kalan üzüntülerimi geçiriyor, beni mutlu ediyor"

SANLIURFA (AA) - MÜSLÜM ETGÜ/ESBER AYAYDIN - Kahramanmaras merkezli depremlerin etkiledigi Adiyaman'da yakinlariyla arkadaslarini kaybeden ve Sanliurfa'ya yerlesen 14 yasindaki hentbolcu Cihan Halil, kendisine kucak açan Kadinlar 2. Lig takimlarindan Sanliurfa Günesin Çocuklari GSK'de oynayacak.

Depremler sonrasi ailesiyle Sanliurfa'daki ablasinin evine yerlesen Cihan Halil, tanidigi bir antrenörün araciligiyla Sanliurfa Günesin Çocuklari GSK'nin çalismalarina katildi.

Kulüp baskani ve hentbol antrenörü Bayram Kaplan ve yeni arkadaslarinin yardimiyla kisa sürede takima adapte olan 14 yasindaki Cihan, acilarini unutmasina yardimci olacagina inandigi çok sevdigi hentbolu yeniden oynayabilmenin mutlulugunu yasiyor.

Cihan Halil, AA muhabirine, deprem sirasinda disari çikinca binalarin yikildigini gördügünü söyledi.

Babasinin kendilerini otomobille sehir disina götürdügünü aktaran Cihan, bir süre bekledikten sonra Sanliurfa'daki ablasinin evine geldiklerini ifade etti.

Hentbola olan ilgisinin 5. sinifta basladigini belirten genç sporcu, 4 yil emek verdigi hentboldan kopmak istemedigini dile getirdi.

Kendisine yardimci oldugu için Kaplan'a tesekkür eden Cihan, "Takim arkadaslarimla zaten geçen sene rakiptik, onlardan birkaçini taniyordum, digerleriyle de tanistim. Hentbolu çok seviyorum, iIeride milli takimda forma giymek istiyorum. Hentbola devam edebilecegim için çok mutlu oldum." diye konustu.

Cihan, depremde sinif arkadaslarinin yasamini yitirdigini, takimindaki kimseye bir sey olmadigini anlatti.

Erkekler takimindan 4 arkadaslari ve antrenörlerinin hayatini kaybettigini ögrendiklerini dile getiren Cihan, "Hentbol depremden kalan üzüntülerimi geçiriyor, beni mutlu ediyor." ifadesini kullandi.


- Kaplan: "Cihan yetenekli bir kizimiz"


Bayram Kaplan ise Cihan'in çok sevdigi hentbolla hayata tutunmasinin kendisini etkiledigini söyledi.

Cihan'in takima gelmek istedigini duyunca tereddütsüz kabul ettigini kaydeden Kaplan, "En azindan antrenmanlarini aksatmamis ve hentbol sayesinde bu zor süreci atlatmis olur düsüncesiyle takimla antrenmana çikardik. Yetenekli bir kizimiz oldugunu gördüm. Kendisine kapimizi açtik, bu yil burada olacak. Anadolu Yildizlar Ligi'nde Sanliurfa adina da yarismalara katilacak." diye konustu.

Kaplan, depremzede sporcuyu daha iyi yerlere getirmek için çabalayacaklarini belirtti.

Takim kaptani Zeliha Nur Ercan da depremler nedeniyle ara verdikleri antrenmanlara tekrar basladiklarini ve Cihan'in da aralarina katilmasindan dolayi mutlu olduklarini dile getirdi.