Islam Isbirligi Teskilati, Israil'in Mescid-i Aksa saldirilari nedeniyle olaganüstü toplanacakMahmut Geldi

Islam Isbirligi Teskilati, Israil'in Mescid-i Aksa saldirilari nedeniyle olaganüstü toplanacakMahmut Geldi

ISTANBUL (AA) - Islam Isbirligi Teskilati (IIT), Israil güçlerinin Mescid-i Aksa'ya yönelik saldirilarini ele almak üzere, 8 Nisan'da olaganüstü toplanacak.

IIT'den yapilan yazili açiklamada, Israil güçlerinin Mescid-i Aksa'ya saldiri ve baskinlara karsi Filistin ve Ürdün'ün yaptigi çagri üzerine, Teskilat'in cumartesi günü, daimi üyeler düzeyinde toplanacagi belirtildi.

Toplantida Israil güçlerinin Mescid-i Aksa'ya yaptigi baskinlar ile namaz kilan cemaate saldirisinin ele alinacagi aktarilan açiklamada, IIT Genel Sekreteri Hüseyin Ibrahim Taha'nin da toplantida bir konusma yapacagi aktarildi. Taha'nin Israil'in saldirilari sonucu Mescid-i Aksa ve Filistin topraklarinda yasanan diger tehlikeli olaylari degerlendirecegi kaydedildi.

- Ne olmustu?

Israil güçlerinin Mescid-i Aksa'da ibadet edenlere karsi siddet kullanarak müdahale etmesi, isgal altindaki Dogu Kudüs ve bölgede tansiyonu yeniden yükseltti.

Fanatik yerlesimcilerin Yahudilerce kutsal "Pesah Bayrami" nedeniyle Mescid-i Aksa'ya baskin düzenleme ve burada kurban kesme çagrilari üzerine teravih namazinin ardindan Filistinliler, Aksa'daki Kible Mescidi'ne siginmisti.

Israil polisi sahur vakti Aksa'ya düzenledigi baskin sirasinda Kible Mescidi'nde ibadet edenlere göz yasartici gaz, kauçuk kapli mermi ve cop kullanarak müdahale etmis, kutsal mabedi adeta savas alanina çevirmisti.

Kible Mescidi'ne siginan 400'den fazla Filistinli gözaltina alinmisti.