Edirne'de sahipsiz hayvanlari korumak isterken darbedildigini öne süren kadin polise basvurduCihan Demirci

Edirne'de sahipsiz hayvanlari korumak isterken darbedildigini öne süren kadin polise basvurduCihan Demirci

EDIRNE (AA) - Edirne'de sahipsiz hayvanlari korumak isterken komsusu tarafindan darbedildigini öne süren kadin polise basvurdu.

Iddiaya göre, Kesan Sokak Hayvanlarini Koruma Dernegi (KEHAYKO) Baskani Sevinç Cebeci, Asagi Zaferi Mahallesi'ndeki evinin önünde ayni mahallede oturan A.S. ile sahipsiz köpekler nedeniyle tartismaya basladi.

Sahipsiz köpeklerin kendi köpegine saldirdigini iddia eden A.S, Cebeci'yi darbetti.

Hastaneye giderek darp raporu alan Cebeci, komsusu hakkinda polise sikayette bulundu.

Cebeci, AA muhabirine, derneklerinin Kesan Belediyesi ile sahipsiz hayvanlarin bakimi ve korunmasina yönelik çalismalar yaptiklarini söyledi.

Sahipsiz hayvanlarin bakimi sirasinda üzücü bir olay yasadigini belirten Cebeci, "Mahallemizde hiçbir zarari olmayan küpeli, bakimini yaptigimiz canlarimiz var. Baska köpek geldigi zaman bölgecilik yapip onlari kovalayabiliyorlar. Bu mahallede sahipli bir canimiz var. Bahçesinden disariya çiktigi için ve sahip çikamadiklari için sürekli sokakta. Bunlarda görüyor ve dalasa giriyorlar. Bende onun üzerine disariya çiktim ve sahibi tarafindan darp edildim. Sokak canlarini istemedigini söyledi. Bende sokaklarin sokak canlari için olundugunu söyledim." dedi.

Cebeci, kanuna göre sahipli köpeklerin sahipleri tarafindan tasmayla gezdirilmesi gerektigini vurguladi.

Darbedilip hakarete ugradigi için çok üzgün oldugunu anlatan Cebeci, sunlari kaydetti:

"Bir kadinin bir kadina bunu yapmasi üzücü. Biz anneyiz her türlü canliya elini uzatan insanlariz. Sadece kendi köpegimizi degil sokak canlarini da düsünen insanlariz. Anne olarak yüregimiz daha farkli kadin olarak. Ben çok üzüldüm hemcinsim tarafindan saldiriya ugrayip, darbedilmek beni çok üzdü o yüzden kiniyorum. Adli sürecimiz basladi. Davaciyim sonuna kadar gidecegim."