Van'da yillar önce bosaltilan bölgeler dogaseverlerin yeni rotasi olduHakan Sari

Van'da yillar önce bosaltilan bölgeler dogaseverlerin yeni rotasi olduHakan Sari

VAN (AA) - Van'in Çatak ilçesinde terör örgütü PKK'nin saldirilari nedeniyle yillar önce bosaltilan bölgeler, huzurun saglanmasiyla dogaseverlerin yeni rotasi haline geldi.

Vadi Doga Spor Kulübü üyesi 46 kisi, güvenlik güçlerinin düzenledigi operasyonlarla terörden arindirilan Çatak'in Konalga mevkisinde 2 günlük kamp kurdu.

Ilkbaharla canlanan Konalga Mahallesi'nde doga yürüyüsü yapan dogaseverler, bölgedeki dogal güzellikleri görme imkani buldu.

Vadi Doga Spor Kulübü Baskani Ömer Demez, AA muhabirine, gruplarla her hafta Van'in görülmeye deger dogal güzelliklerinin bulundugu yerlerde etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Çatak ilçesinde tas evlerden olusan köylerin bulundugu bölgede iki günlük kamp ve doga yürüyüsü programi yaptiklarini ifade eden Demez, söyle konustu:

"Bu haftaki etkinligimizde 1993'te terk edilen kirsal mahallelerde doga yürüyüsü ve kamp yaptik. Buradaki mahalleler terör nedeniyle 1993 yilinda bosaltildi. Bu bölgede 12 mahalle ve bagli mezralar bulunuyor. Bütün köyler iki katli tas evlerden olusuyor. Bu bölgenin essiz bir dogal güzelligi var. Turizme kazandirilmasi gerekiyor."

Dogaseverlerden Hidir Edis ise bölgenin dogal güzelliklerine hayran kaldigini belirterek, "Çok zevkli geçti, rota da çok güzeldi. Terk edilen köylere geldik. Mahallelerdeki asirlik tas evler, dogal güzelligiyle kendine hayran birakiyor. Gelip gezilmesi ve görülmesi gereken bir yer." dedi.