Avukati ofisinde öldüren saniga "akil sagligi yerinde" raporuMelike Gallenkus Ayfar

Avukati ofisinde öldüren saniga "akil sagligi yerinde" raporuMelike Gallenkus Ayfar

ISTANBUL (AA) - Avukat Servet Bakirtas'i Bakirköy'deki ofisinde, bir kadini da Yenibosna'daki is yerinde öldürdügü iddiasiyla iki kez agirlastirilmis müebbet hapis cezasi istemiyle yargilanan sanik Abdullah Türkoglu'nun, yargilanmasina devam edildi.

Bakirköy 14. Agir Ceza Mahkemesi'ndeki durusmaya, tutuklu sanik Abdullah Türkoglu, maktul Servet Bakirtas'in ailesi ve avukatlari katildi.

Bazi illerin baro baskani ve avukatlar da Bakirtas'in fotograflarini yakalarina takarak durusma salonunda hazir bulundu.

Mahkeme baskani, önceki durusma sanik avukatinin görevinden istifa etmesi üzerine saniga yeni atanan avukatin da durusma öncesi görevinden istifa ettigini belirtti.

Mahkeme Baskani, Adli Tip Kurumu 4. Ihtisas Dairesinden gelen raporda, sanigin suç yönünden cezai sorumlulugunun tam oldugunu aktardi.

Durusmada tanik olarak dinlenen Ramazan Dogan, spotçular çarsisinda çalistigini, olay günü çarsida silah sesi duydugunu belirterek, sanigi ve maktulü tanidigini söyledi.

Olay aninda kaçan sanigin pesinden giderek yakaladiklarini belirten Dogan, "Bize 'gelmeyin sizi de vururum' dedi. Hemen 155’i aradim. Sahsi yakaladik. Yüzüstü yerde yatirdik. Niye yaptin diye sordum. 'Beni mahvettiler, beni bitirdiler, yasam hakki vermediler' gibi seyler söyledi. Posetinde silah vardi. Gelen polislere sahsi teslim ettik." dedi.

Durusmada söz alan Istanbul Barosu Baskani Filiz Saraç ve diger avukatlar, davaya katilma talebinde bulundu.

Maktul Servet Bakirtas'in kizi Elif Bakirtas da stajini yeni bitmis bir avukat oldugunu ve 6 yasindan beri adliye koridorlarinda bulundugunu dile getirerek, "Ben meslegi babamdan ögrenmek istiyordum ama artik yok. Ben artik her kapi çaldiginda korkarak açiyorum. Eger dogrudan zarar gören bir avukat ariyorsaniz o benim. Lütfen avukatlarin katilma taleplerini kabul edin" diye konustu.

Taleplerle ilgili söz verilen tutuklu sanik Abdullah Türkoglu, söyleyecek bir seyi olmadigini, bir sonraki celseye cezaevinden baglanmak istedigini söyledi.

Mahkeme, Istanbul Barosu ve Türkiye Barolar Birliginin katilma taleplerinin kabul edilmesine karar verdi.

Barodan saniga yeniden avukat atanmasi için yazi yazilmasina hükmeden mahkeme, sanigin tutukluluk halinin devamina karar vererek durusmayi erteledi.

- Iddianameden

Bakirköy Cumhuriyet Bassavciliginca hazirlanan iddianamede, sanik Abdullah Türkoglu'nun 2014'te Yenibosna'daki Spotçular Çarsisi'nda is yerinin oldugu, ayni yerde is yeri olan Burak Ocak ile tartistigi ve Ocak'i silahla yaralamasindan dolayi cezaevine girdigi anlatiliyor.

Türkoglu'nun cezaevinden tahliye edilmesinden sonra Ocak'in avukati olan maktul Servet Bakirtas'in kendisine haciz islemleri yaptigi aktarilan iddianamede, Ocak'in avukati araciligiyla Türkoglu'nun cezaevinde bulundugu süreçte ablasina sattigi evle ilgili tasarrufun iptalini istemesi ve 900 bin liralik tazminat davasi açmasi nedeniyle Türkoglu'nun Ocak ile avukati Bakirtas'a husumet besledigi ve ikisini de öldürmeye karar verdigi belirtiliyor.

Sanik Türkoglu'nun 6 Temmuz 2022'de Servet Bakirtas'in avukatlik ofisine gittigi, "Ben Abdullah Türkoglu, beni hatirladiniz mi?" dedigi Bakirtas'i silahla iki el ates edip öldürdügü ve olay yerinden kaçtigi kaydediliyor.

Iddianamede, sanigin Burak Ocak'i öldürmek için taksiyle Spotçular Çarsisi'na gittigi ve Ocak'i bulamayinca teyzesi Öznur Tufan'i da öldürerek kaçtigi yer aliyor.

Sanik Abdullah Türkoglu'nun "kisinin yerine getirdigi kamu görevi nedeniyle tasarlayarak öldürme" ve "kadina karsi kasten öldürme" suçlarindan iki kez agirlastirilmis müebbet, "resmi belgede sahtecilik" ve "ruhsatsiz silah bulundurma" suçlarindan da 3 yildan 8 yila kadar hapis cezasina çarptirilmasi isteniyor.