EVLA yöntemiyle varislerden kurtulmak mümkün oluyorHatice Senses Kurukiz- LaserBLOCK, güçlü lazer isinlarinin yardimiyla varisli damarlari kapatarak etkili bir tedavi yöntemi sunuyor

EVLA yöntemiyle varislerden kurtulmak mümkün oluyorHatice Senses Kurukiz- LaserBLOCK, güçlü lazer isinlarinin yardimiyla varisli damarlari kapatarak etkili bir tedavi yöntemi sunuyor

ISTANBUL (AA) - INVAMED AR-GE laboratuvarlarinda gelistirilip, üretim kampüsünde üretilen LaserBLOCK Endo Venöz Lazer Ablasyon (EVLA) cihazi, varis tedavisinde etkili bir seçenek ortaya koyuyor.

INVAMED açiklamasina göre, cilt yüzeyinin hemen altinda sisen, büzülen ya da genisleyen, mavi, yesil, kirmizi veya mor renkte gözlemlenen bozulmus yapidaki toplar damarlara varis ismi veriliyor.

Çogunlukla bacak bölgesinde görülen ve toplumda yaygin bir damar hastaligi olan varislerin olusmasindaki en önemli sebepler, genetik yatkinlik, asiri kilo, gebelik, hareketsiz bir yasam ve uzun saatler ayakta kalmak sayilabiliyor.

Ilkbahar aylarinin yasandigi bugünlerde birçok hastanin, özellikle kadinlarin istegi yaz aylari baslamadan varislerinden tamamen kurtulmak oluyor.

Zira, varisler agri, yanma, sisme, kramp gibi klinik sonuçlar dogurmasinin yani sira görsel olarak da etkiledigi için kadinlarin kendilerine olan güven duygusunu da önemli ölçüde zayiflatiyor.

Bu nedenle ilkbahar aylari itibariyla özellikle kadinlar arasinda varis tedavilerine olan ilgi artiyor. Varis tedavisinde akla gelen yöntemlerden biri de lazer varis tedavisi olarak da adlandirilan Endo Venöz Lazer Ablasyon (EVLA) islemi oluyor.

- Varis tedavisinde etkili bir seçenek sunuyor

EVLA yöntemi, varislere yol açan toplardamar yetmezliginin tedavisine yönelik ameliyatsiz bir varis tedavisi sunuyor. Bu islem, yüzeysel toplardamarin, damar iç çeperine uygulanan isi enerjisi yoluyla doku hasari olusturarak ve toplardamarin kapatilmasi suretiyle uygulaniyor.

INVAMED AR-GE laboratuvarlarinda gelistirilip, üretim kampüsünde üretilen LaserBLOCK Endo Venöz Lazer Ablasyon cihazi, varis tedavisinde etkili bir seçenek ortaya koyuyor.

LaserBLOCK, güçlü lazer isinlarinin yardimiyla varisli damarlari kapatarak etkili bir tedavi yöntemi sunuyor. Dünyanin birçok ülkesine ihraç edilen LaserBLOCK ile en uygun tedaviyi saglamak ve lazer isinlarini çevre dokulara zarar vermeden hedef bölgeye ulastirmak için dairesel (radyal) isik çikisli fiber optik lazer problari kullanilarak varislere lazer isinlari gönderiliyor.

LaserBLOCK Endo Venöz Lazer Ablasyonu ile lazer lifi, ultrason rehberliginde bilekten veya diz seviyesinden "Büyük Safen Ven" olarak da adlandirilan "Saphena Magna" damarina giriliyor ve bu lifin yeri ultrasonla dogrulandiktan sonra damar boyunca lokal anestezi uygulaniyor. Sonuç olarak lazer enerjisi uygulanarak tüm damar kapatiliyor ve zaman içerisinde kapanmis olan damar, vücudun dogal mekanizmalari ile tamamen yok ediliyor.

LaserBLOCK tedavi sonrasinda damar kalici biçimde ortadan kalktigi için hastaligin tekrarlama ihtimali bulunmuyor. Ayni zamanda görsel olarak da cerrahi yara izi, dikis ve herhangi bir ize neden olmadigi için bu islemden sonra hasta ayni gün içerisinde günlük aktivitelerine devam edebiliyor.

Bu nedenle, LaserBLOCK varis tedavisinde en sik uygulanan, hasta memnuniyetinin yüksek oldugu ve en çok tercih edilen yöntemlerden biri olarak geçiyor.