Sakarya'da çevreci ögrenciler sahil temizligi yaptiOsman Nevtan Angün

Sakarya'da çevreci ögrenciler sahil temizligi yaptiOsman Nevtan Angün

Sakarya (AA) - Sakarya'nin Karasu ilçesinde ögrenciler, Türkiye Çevre Haftasi etkinlikleri kapsaminda sahil temizligi gerçeklestirdi.

Kredi ve Yurtlar Kurumuna bagli yurtlarda kalan yaklasik 100 ögrenci, Yeni Mahalle sahilinde atik toplayarak temiz çevrenin önemine dikkati çekti.

Ögrencilere, meslek yüksekokulu ögretim görevlileri ve Sakarya Sahil Güvenlik Komutanligi ekipleri de esli ketti. Karada ve denizden balikçi tekneleri yardimiyla toplanan atiklar, posetlenerek belediye ekiplerine teslim edildi.

Gençlik ve Spor Il Müdürlügü Egitim, Sosyal, Kültürel Faaliyetler Sube Müdür Vekili Suzan Yazici Arabul, gazetecilere, yurt ögrencileri ile gençlik merkezi çevre gönüllüleriyle çevre bilincini gelistirmek amaciyla sahil temizligi etkinligi düzenlediklerini söyledi.

Karasu Gençlik ve Spor Müdürü Kemal Ataç da ilçenin uzun bir sahile sahip oldugunu belirterek, "Sahillerin temiz tutulmasi gerekiyor. Sahilleri temiz tutmakla birlikte öncelikle insanlarin sahilleri kirletmemesi gerekiyor." dedi.

Sapanca Meslek Yüksekokulu ögrencisi ve çevre gönüllüsü Müjgan Isik, "Hem bizim sosyallesmemiz açisindan hem de çevre bilinci açisindan güzel bir etkinlik oldu. Arkadaslarimizla görüs alisverisi yapma imkani da bulduk." ifadesini kullandi.