Arçelik, Developers' AI Platform-Yazilim Gelistiriciler için Yapay Zeka Platformu'nu hayata geçirdiYunus Türk- Arçelik Strateji ve Dijitallesmeden Sorumlu Genel Müdür Yardimcisi Utku Baris Pazar: - "Arçelik's Developers' AI Platform, verimliligi yüzde 25 artirirken, kodlama süresini yüzde 40 hizlandiracak, ürünün pazara sürüm süresini de yüzde 20 gelistirecek"

Arçelik, Developers' AI Platform-Yazilim Gelistiriciler için Yapay Zeka Platformu'nu hayata geçirdiYunus Türk- Arçelik Strateji ve Dijitallesmeden Sorumlu Genel Müdür Yardimcisi Utku Baris Pazar:
- "Arçelik's Developers' AI Platform, verimliligi yüzde 25 artirirken, kodlama süresini yüzde 40 hizlandiracak, ürünün pazara sürüm süresini de yüzde 20 gelistirecek"

ISTANBUL (AA) - Arçelik, global olarak bünyesindeki tüm gelistiricilerin yararlanabilecegi Developers' AI Platform-Yazilim Gelistiriciler için Yapay Zeka Platformu'nu hayata geçirdi.

Arçelik açiklamasina göre, ChatGPT'nin de kullandigi GPT modelleri ile entegre olan platform, sirket bünyesinde yazilim gelistiren çalisanlara, Arçelik'in özel bulut ortami üzerindeki yapay zeka uygulamasindan en yüksek veri koruma standartlari ile yararlanabilme imkanini sunuyor.

Yazilim gelistirirken, yapay zeka ile etkilesimini en üst düzeye çikararak etkin ve verimli bir sekilde kullanim saglamayi hedefleyen platform, marka bünyesinde küresel ölçekte yazilim gelistiren herkese açik.

Platform, kod ve parçaciklarla çalismak için özel olarak tasarlanmis, üretkenligi ve kod is birligini artiran kullanici dostu bir ara yüze sahip. Sirketin bulut ortaminda yer alan platform, GPT 3,5 ve GPT 4.0 entegrasyonuyla, gelistirme süreçlerini iyilestirirken veri gizliligi ve korumasi standartlarini da en üst düzeye çikariyor.

Arçelik Developer Platform, yazilim gelistirme ile sinirli kalmadan, farkli is alanlarina da hizli ve kolay sekilde genisletilebilecek sekilde tasarlandi. Arçelik ayrica küresel ölçekte sürdürdügü AI Champions programi ve egitim içerikleriyle insan kaynaklari, pazarlama ve endüstriyel tasarim gibi çesitli bölümlerdeki çalisanlarinin, bayilerinin ve yetkili servislerinin yapay zeka alanindaki yetkinliklerinin gelisimini destekliyor.

- "Platform, yapay zekanin is süreçlerine entegrasyonu konusunda önemli bir adim"

Açiklamada görüslerine yer verilen Arçelik Strateji ve Dijitallesmeden Sorumlu Genel Müdür Yardimcisi Utku Baris Pazar, 23 Mayis'ta, Arçelik'in faaliyet gösterdigi tüm ülkelerde kullanima açilan platformun, yapay zekanin is süreçlerine entegrasyonu konusunda önemli bir adim oldugunu vurguladi.

Pazar, yapay zeka sayesinde inovasyon ve verimlilikte daha önce görülmemis seviyelere ulasilmasinin mümkün olacagini aktararak, sunlari kaydetti:

"Goldman Sachs Research'e göre yapay zeka alanindaki atilimlar, küresel GSYIH'da, yüzde 7'lik bir artis saglayabilir. Arçelik olarak bu büyük dönüsümün sadece bir parçasi degil, öncüsü olma hedefliyle çalisiyoruz. Arçelik's Developers' AI Platform, verimliligi yüzde 25 artirirken, kodlama süresini yüzde 40 hizlandiracak, ürünün pazara sürüm süresini de yüzde 20 gelistirecek. Yazilim gelistirme süreçlerinin pek çok asamasinda verimliligi artirmasinin yani sira ekiplerimizin inovasyon kabiliyetinin de katlanarak büyümesini saglayacak. Sadece yazilim alaninda degil, tüm çalisma arkadaslarimizin da yapay zekanin sundugu imkanlardan yararlanmasini destekliyoruz. Bu platform, ürün testinden akilli tüketici çözümlerine, tedarik zinciri, üretim ve ürün portföyü gibi birçok alandaki yapay zeka platformlarinin ilki olacak."