Hyundai, seri üretim ilk otomobili Pony'e özel sergi açtiAbdulselam Durdak- Sergi, markanin kendi tarihine saygi göstergesi olarak tanimlaniyor ve geçmisle gelecegi vurguluyor

Hyundai, seri üretim ilk otomobili Pony'e özel sergi açtiAbdulselam Durdak- Sergi, markanin kendi tarihine saygi göstergesi olarak tanimlaniyor ve geçmisle gelecegi vurguluyor

ISTANBUL (AA) - Hyundai, Kore'nin seri üretim ilk otomobili Pony'nin anisina özel bir sergi açti.

Hyundai açiklamasina göre, Hyundai Motor Company, Hyundai Motorstudio Seul'de ilk miras sergisi olan "Pony, the timeless"i duyurdu. Zamansiz olarak adlandirilan sergi, markanin geçmisini ve gelecegini yansitiyor.

Açilis kutlamasi gerçeklestirilen serginin ilk ziyaretçileri, sanat, moda ve mimarlik gibi çesitli sektörlerden katilan konuklar oldu.

Etkinlige, Hyundai Motor Grubu Yönetim Kurulu Baskani Euisun Chung, Hyundai Motor Company Baskani ve Üst Yöneticisi (CEO) Jaehoon Chang ve Pony'nin yaratilmasini saglayan birçok eski Hyundai üyesi katildi.

Açiklamada, etkinlikteki konusmasina yer verilen Euisun Chung, "Yapay zeka ve robot teknolojisinin yasama ve çalisma seklimiz üzerinde derin bir etkiye sahip oldugu bir çagda, geçmisle gelecegimizi sizlerle en iyi sekilde paylasmak istedik. Bu sergide köklerimize geri döndük ve bizi bugün global bir marka haline getiren tarihimizi saygiyla anmis olduk. Kore'nin bagimsiz olarak gelistirilen ilk seri üretim modeli olan Pony'i üretirken edindigimiz deneyimle gelecegimizin de sekillendigini fark ettik." ifadelerini kullandi.

Jaehoon Chang de "Hyundai'nin zorluklara gögüs germesi ve sürekli yenilik pesinde olmasi, geçmisinde de var. Bu miras, 'Insanlik için Ilerleme' felsefemize ulasma yolunda bizlere önemli bir kilometre tasi görevi görüyor. Umarim 'Zamansiz Pony' sergisi ve 'RETRACE Serisi', insanlara geçmisi yad etmek ve gelecek için ilham almak adina bir firsat olur." açiklamasini yapti.

Açiklamaya göre, sergi, Hyundai Motorstudio Seul'ün birkaç katinda devam ediyor ve Pony'nin zaman içindeki yolculugunun izini sürüyor.

Bu özel alan, 1970'lerin ve 80'lerin videolari, müzikleri ve tablolariyla ziyaretçilerini Pony dönemine çekiyor. Sergide, seri üretimin baslangicindan ihracat yoluyla global büyümeye dair arsivlenmis tüm kayitlar da paylasiliyor.

Öte yandan sergide, restore edilmis Pony Coupe Concept ve dünyaca ünlü otomotiv tasarimcisi Giorgetto Giugiaro'nun retrospektif çizimleri de bulunuyor. Ayrica Hyundai Reunion'da Pony Coupe Concept ile N Vision 74 konsepti de sergileniyor.