"Minik Herkül" Paris Paralimpik Oyunlari'na altin madalya hedefiyle hazirlaniyorSerhat Zafer- Boyu 1 metre 25 santimetre olan milli para halterci Abdullah Kayapinar: "Insallah Rabbim Paris'te sampiyon olmayi ve ismimi altin harflerle yazdirmayi nasip eder"

"Minik Herkül" Paris Paralimpik Oyunlari'na altin madalya hedefiyle hazirlaniyorSerhat Zafer- Boyu 1 metre 25 santimetre olan milli para halterci Abdullah Kayapinar:
"Insallah Rabbim Paris'te sampiyon olmayi ve ismimi altin harflerle yazdirmayi nasip eder"

SIVAS (AA) - SERHAT ZAFER - Sivas'ta dogustan boy kisaligi bulunan 1 metre 25 santimetrelik milli para halterci Abdullah Kayapinar, Paris'te 2024 yilinda yapilacak Paralimpik Oyunlari için çalismalarina devam ediyor.

2018'de Fransa'da Avrupa ikinciligi elde eden ve 2020'de Kolombiya'nin baskenti Bogota'da düzenlenen dünya sampiyonasinda altin madalya kazanan 31 yasindaki Kayapinar, Sivas 4 Eylül Stadi'ndaki halter salonunda, Görme ve Bedensel Engelliler Milli Takim Antrenörü Mehmet Semih Ceylan yönetiminde hazirliklarini sürdürüyor.

Boyu nedeniyle "Minik Herkül" olarak taninan ve 2024 yilinda Paris'te düzenlenecek Paralimpik Oyunlari'nda yarismayi hedefleyen Kayapinar, haftada 5 gün 2'ser saat antrenman yapiyor.

Abdullah Kayapinar, AA muhabirine yaptigi açiklamada, 2014'te lokantada garson olarak çalistigi sirada antrenörü Semih Ceylan'in kendisini yönlendirmesiyle haltere basladigini söyledi.

Antrenör Ceylan'in verdigi destekle 9 yilda büyük basarilara imza attigini belirten Kayapinar, "8 kez Türkiye sampiyonu oldum. 2018 yilinda Avrupa ikincisi oldum ve son olarak Dubai'de dünya üçüncüsü oldum." dedi.


- "Adimi zirveye yazdirmayi hedefliyorum"

Abdullah Kayapinar, 2021 yilinda gerçeklestirilen 2020 Tokyo Paralimpik Oyunlari'nda 150 kilo kaldirdigini, dünya sampiyonasinda ise üzerine 23 kilo koyarak 173 kiloya ulastigini aktararak, "2024 yilinda Paris'te düzenlenecek Paralimpik Oyunlari'na hazirlaniyorum. Çalismalar çok güzel gidiyor, taktik ve teknik olarak hocamizin söyledigi sekilde ilerliyorum. Sampiyonluk bekliyorum ve adimi zirveye yazdirmayi hedefliyorum." diye konustu.

Daha önce sakatlandigi için olimpiyatlarda istedigi dereceyi elde edemedigini vurgulayan Kayapinar, sunlari kaydetti:

"2021 yilinda gerçeklestirilen olimpiyatlara omuzum sakat gittim ve tendonlarim parçalanmisti. Yine de sampiyonluk ugruna 150 kiloyu kaldirmistim. Insallah Rabbim Paris'te sampiyon olmayi ve ismimi altin harflerle yazdirmayi nasip eder. 9 yildir bu spora emek veriyorum ve tecrübemden dolayi insallah bunu basaracagim."


- "Her konuda devletimiz destek veriyor"

Engellilere de eve kapanmamalarini tavsiye eden Kayapinar, "Engellilerimiz kendilerini spora adasinlar. Her sey sporla güzel ve hayat sporda var. Imkan açisindan olsun, maddi açidan olsun her konuda devletimiz destek veriyor. Arkadaslara eve kapanmamalarini ve sporla ugrasmalarini öneriyorum." ifadelerini kullandi.

Bedensel Engelliler Milli Takim Antrenörü Mehmet Semih Ceylan ise Kayapinar'in 2020 Tokyo Paralimpik Oyunlari'nda 49 kiloda 150 kilo kaldirarak besinci oldugunu animsatti.

Kayapinar'in Dubai'de agustos ayinda yapilan sampiyonada 173 kilo kaldirarak çok iyi bir ilerleme kaydettigini söyleyen Ceylan, "Insallah 2024'te sampiyon olmasini hedefliyoruz. Bundan önceki oyunlarda sakatlik ve bazi sikintilar oldugu için hazirligimizi iyi geçiremedik. Su anki sartlarimizin daha iyi oldugunu düsünüyorum. Olimpiyatlarda ülkemize, Sivas'imiza altin madalyayi getirmek istiyoruz." diye konustu.

Ceylan, Kayapinar'in olimpiyatlara katilmasi için kota aldigini da sözlerine ekledi.