Eski HDP milletvekili Semra Güzel hakkindaki iddianame Ankara'ya gönderildiBasak Akbulut Yazar

Eski HDP milletvekili Semra Güzel hakkindaki iddianame Ankara'ya gönderildiBasak Akbulut Yazar

ISTANBUL (AA) - Silivri'de bir dinlenme tesisinde sahte kimlikle yakalanan eski HDP Diyarbakir Milletvekili Semra Güzel hakkinda "resmi belgede sahtecilik" suçundan 3 yildan 7,5 yila kadar hapis istemiyle hazirlanan iddianame, "yetkisizlik" karariyla Ankara'ya gönderildi.

Istanbul 23. Agir Ceza Mahkemesi, Semra Güzel hakkinda hazirlanan iddianamedeki incelemesini tamamladi.

Mahkeme heyeti, Ceza Muhakemesi Kanunu'nun "Seçimden önce veya sonra bir suç isledigi ileri sürülen milletvekili hakkinda sorusturma ve kovusturma yapma yetkisi, Ankara Cumhuriyet Bassavciligi ve bu yer agir ceza mahkemesine aittir" maddesi geregince "yetkisizlik" karari vererek dosyanin Ankara Agir Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine hükmetti.

- Iddianameden

Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi Terör ve Örgütlü Suçlar Sorusturma Bürosunca hazirlanan iddianamede, milletvekilligi 22 Aralik 2022'de TBMM Genel Kurulu 43. birlesiminde alinan kararla düsürülen süpheli Semra Güzel hakkinda "PKK/KCK silahli terör örgütüne üye olmak" suçundan yakalama karari bulundugu aktariliyor.

Iddianamede, Istanbul Terörle Mücadele Sube Müdürlügü ekiplerince, 2 Eylül 2022'de saat 16.45 siralarinda Silivri mevkii TEM Otoyolu'ndaki dinlenme tesisinde kontrol edilen bir araçta "Mehtap Dayan" adina düzenlenen sahte kimlikle yakalanan Güzel'in "resmi belgede sahtecilik" suçunu terör örgütünün faaliyeti çerçevesinde isledigi anlatiliyor.

Güzel'in "resmi belgede sahtecilik" suçundan 3 yildan 7 yil 6 aya kadar hapisle cezalandirilmasi istenen iddianame, Istanbul 23. Agir Ceza Mahkemesi'ne gönderilmisti.