Sirbistan'da, Türkiye'nin Belgrad Büyükelçiligi ve Nis Üniversitesi isbirliginde Türkçe kursu açildiAhmet Nurduhan,Sanja Janackovic

Sirbistan'da, Türkiye'nin Belgrad Büyükelçiligi ve Nis Üniversitesi isbirliginde Türkçe kursu açildiAhmet Nurduhan,Sanja Janackovic

NIS (AA) - Sirbistan'in Nis sehrinde, Türkiye'nin Belgrad Büyükelçiligi ve Nis Üniversitesi isbirliginde açilan Türkçe kursuna 200'den fazla kursiyer kayit yaptirdi.

Türkiye'nin Belgrad Büyükelçiligi Egitim Müsaviri Mehmet Yilmazata ve Nis Konsolosu Atilla Küçüktalasli, Nis Üniversitesi Felsefe Fakültesinde açilan Türkçe kursuna kayit yaptiran kursiyerlerle bir araya geldi.

Türkçe kursuna gösterilen ilgiden memnun olduklarina isaret eden Yilmazata, "Nis Üniversitesi isbirliginde Türkçe kursu açmaya karar verdik. Büyük bir ilgiyle karsilastik. Aslinda 60-70 kisinin kursa gelecegini düsündük ve bir ögretmen görevlendirdik ama su an 200'den fazla ön kayit bulunmaktadir. Bu büyük ilgi üzerine Bakanliktan ikinci bir ögretmen istedik." ifadesini kullandi.

Yilmazata, Türkçe kurslarinin sadece dil kursu niteligi tasimadigini, "kültürler arasi köprü" vasfina da sahip oldugunu dile getirdi.

Nis Konsolosu Küçüktalasli da "Genç insanlarla çalismak çok güzel bir duygu. Kurslara ilgiden dolayi çok memnunum. Görevimin ilk günlerinde bu kursu ziyaret etmek ve böyle bir kursa destek verebilmek beni çok mutlu edecek." diye konustu.

Kursiyerlerden Felsefe Fakültesi 3. sinif ögrencisi Sandra Vaskovic, kurstan çok memnun oldugunu belirterek "Dersler çok ilginç ve genel olarak tüm ögrenciler çok mutlu. Türk dilini, kültürünü çok seviyorum. Türkiye'ye birçok kez gittim, Türkçeyi çok iyi konusuyor ve anliyorum. Yeni baslayanlarin da zorlanacagini düsünmüyorum. Türkiye'de yüksek lisansimi tamamlayacak kadar Türkçeye hakim olmayi umuyorum." ifadelerini kullandi.