Kahramanmarasli depremzedeler Onikisubat Belediyesinin 18 tesisinde agirlaniyorÖmer Faruk Salman

Kahramanmarasli depremzedeler Onikisubat Belediyesinin 18 tesisinde agirlaniyorÖmer Faruk Salman

KAHRAMANMARAS (AA) - Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan kent genelindeki 18 tesisini depremzedeler için tahsis eden Onikisubat Belediyesi, binlerce vatandasin ihtiyaçlarini karsiliyor.

Kahramanmaras’ta depremin meydana geldigi ilk gün tesisleri depremde hasar görmeyen Onikisubat Belediyesi, vatandaslari olumsuz hava kosullarindan korumak ve barinmalarini saglamak için tesislerini açti.

Depremin ardindan yaklasik 40 günlük süre geride kalirken, halen belediye tesislerinde binlerce vatandasi agirliyor.

Belediye Baskani Hanefi Mahçiçek, AA muhabirine, disari da kalan vatandaslarin ilk gün belediye binasinda misafir edildigini söyledi.

Belediyeye ait 18 tesisin de ayni gün vatandasin barinmasi için açildigini anlatan Mahçiçek, "Içerisinde kapali spor salonundan kültür merkezine kadar tüm tesislerimizi halkimizin hizmetine açtik. Gida ihtiyaci için çalismalara basladik ve 18 tesisimizde 3 vakit yemek dagitimi yaptik. Isitma için de yüzlerce isitma cihazi aldik ve vatandaslarin emrine sunduk." dedi.

Belediyenin tesislerinin hemen hepsinde jeneratör oldugu için herhangi bir sorun yasanmadigini ifade eden Mahçiçek, sunlari kaydetti:

“AFAD koordinasyonunda çalisarak, yapilan çadir kentlerin alt yapisina büyüksehir belediyesiyle katki sagladik. Kahramanmaras'a gelen Gaziosmanpasa Belediyesi ve BAYKAR gibi kuruluslara malzeme katkisi sagladik. Hem kirsal hem de merkez mahallelerine çadir dagitimi yaptik. Kahramanmarasli kardeslerimizin yeme içmesinden tirasina kadar her alanda hizmet götürmeye gayret ettik."