Görele Belediyespor Kadin Hentbol Takimi, genç yeteneklerle yoluna devam ediyorGültekin Yetgin- Kadrosunda yabanci oyuncu bulundurmayan, 10'u altyapidan 18 sporcuyla Süper Lig'de mücadele eden ve Avrupa kupalarina katilmayi hedefleyen Görele Belediyespor, gençlere profesyonel sporcu olma firsati sagliyor- Takim antrenörü Mehmet Ali Binen:"Gençleri hazir hale getirmek için bu sistemde devam etmek zorundayiz, bu bütçeyle 4 sezondur Süper Lig'de kalmamiz, zaten asil basarimiz o diye düsünüyorum"

Görele Belediyespor Kadin Hentbol Takimi, genç yeteneklerle yoluna devam ediyorGültekin Yetgin- Kadrosunda yabanci oyuncu bulundurmayan, 10'u altyapidan 18 sporcuyla Süper Lig'de mücadele eden ve Avrupa kupalarina katilmayi hedefleyen Görele Belediyespor, gençlere profesyonel sporcu olma firsati sagliyor- Takim antrenörü Mehmet Ali Binen:"Gençleri hazir hale getirmek için bu sistemde devam etmek zorundayiz, bu bütçeyle 4 sezondur Süper Lig'de kalmamiz, zaten asil basarimiz o diye düsünüyorum"

GIRESUN (AA) - GÜLTEKIN YETGIN - Hentbol Kadinlar Süper Lig'de mücadele eden Görele Belediyespor, altyapisindan yetistirdigi genç sporcularla yoluna devam ediyor.

Giresun'un Görele ilçesinde gençleri spora yönlendirmek amaciyla kurulan Görele Belediyespor, 4 sezondur Süper Lig'de mücadele ediyor.

Kadrosunda yabanci oyuncu bulundurmayan yesil-beyazli kulüp, altyapisindan yetisen basarili sporculari profesyonel yaparak Türk sporuna katki veriyor.

Bu sezon mütevazi kadrosuyla ligde normal sezonu 12 puanla 8'inci sirada bitirip play-off oynayan Görele Belediyespor'da hedef, Türkiye Kupasi'nda basarili olarak Avrupa kupalarina katilmak.

Takim antrenörü Mehmet Ali Binen, AA muhabirine, birçok olumsuzluga ragmen sezonun kötü geçmedigini söyledi.

Gençleri önemsediklerini ve dolayisiyla da "kisitli kadro" terimini kullanmak istemedigini ifade eden Binen, 18 kisilik kadroya il disindan 8 oyuncu aldiklarini, kalan 10 sporcunun da tamamen altyapidan geldigini dile getirdi.

Binen, ilk devrenin sonunda etkili oyuncularindan Zeynep Nur Ulukoz'un sakatlanarak sezonu kapattigini, bunun da takimi olumsuz etkiledigini belirtti.

Sezona baslarken hedeflerinin ligde normal sezonu 5 ya da 6'nci sirada bitirmek oldugunu kaydeden Binen, sözlerini söyle sürdürdü:

"Fakat sezonu 8'inci bitirdik, play-off'ta da ligin en güçlü takimi Kastamonu Belediyespor ile eslesmek zorunda kaldik. Kötü bir sonuç mu 8'incilik, degil. Biz almamiz gereken bütün maçlari aldik fakat rakiplerimiz ekstra puan aldi, tabii bunlar onlarin iyi oyunundan daha çok üstteki takimlarin o an eksik olmasi, Avrupa'dan yorgun dönmeleri, böyle bir avantaji onlar lehlerine çevirdi. Biz ondan dolayi 8'inci bitirdik, 7'nci ile ayni puandayiz, 6'nci da bir puan üstümüzde."

Binen, sezonu kötü bitirmediklerinin altini çizerek, "Gençleri hazir hale getirmek için bu sistemde devam etmek zorundayiz, bu bütçeyle 4 sezondur Süper Lig'de kalmamiz, zaten asil basarimiz o diye düsünüyorum." degerlendirmesinde bulundu.

Görele, Tirebolu, Güce ve Eynesil'de toplamda 120 altyapi sporculari oldugunu aktaran Binen, bu oyunculara hentbolun disinda sporu sevdirmeyi amaçladiklarini belirtti.

- "Hedefin tam içerisindeyiz ve iyi gidiyoruz"

Binen, oyuncular arasindan yetenekli olanlari seçip takima kazandirmayi amaçladiklarini ifade ederek, sunlari kaydetti:

"Hem de lise sonrasinda üniversiteye giris aninda Süper Lig takiminda olmalari dolayisiyla onlara bir avantaj saglaniyor, su ana kadar 7 sporcumuzu üniversiteye yerlestirdik, bu sene 4 gencimizi daha yerlestirmeyi planliyoruz. Ana hedefin içerisindeyiz, onun için sezon basarili, basarisiz diye yorumlamak dogru olmaz. Biz zaten su an hedefin tam içerisindeyiz ve iyi gidiyoruz."

Hedeflerinde 10 Mayis'ta Bolu'da düzenlenecek Türkiye Kupasi oldugunu vurgulayan Binen, "Rakibimiz Yalikavak, orada umudumuzun daha çok oldugunu düsünüyorum. Eger oradan iyi bir sonuç alabilirsek en azindan kupa ile Avrupa'ya gitmeyi planliyoruz. Bunu yaparsak zaten müthis bir sey yapmis oluruz." açiklamasinda bulundu.

- Asyenur Kara: "Çok iyi mücadele ederek güzel bir sezon geçirdik"

Görele Belediyespor'un milli oyuncusu Aysenur Kara da iyi bir sezon geçirdiklerini belirterek, "Yogun çalistik, bir sayi ile kaybettigimiz kritik maçlarimiz oldu ama onlarin disinda iyi mücadele ettik. Koca bir sezon bitti ama bence çok iyi mücadele ederek güzel bir sezon geçirdik." ifadelerini kullandi.

Takimin oyuncularindan Trabzon Üniversitesi Antrenörlük Bölümü ögrencisi Zeynep Ayvaz ise kendisinin altyapidan yetisen bir oyuncu oldugunu ve hentbol ile üniversiteye yerlestigini aktardi.

Hem okulunun hem de kariyerinin su an iyi gittigini ifade eden Zeynep Ayvaz, "Bizim için sezon iyi geçti, hedef maçlarimizi kazandik, tabii sürpriz puanlar isterdik fakat olmadi ama bence güzel bir sezondu." degerlendirmesinde bulundu.

- Sevil Ay: "Bütçe ve sporcu farkina ragmen bence çok iyi mücadele ediyoruz"

Oyunculardan Sevil Ay ise genel olarak sezonu iyi geçirdiklerini dile getirerek, sunlari söyledi:

"En önemlisi çok mutlu bir sezon geçirdik. Görele bana çok iyi geldi, ben Istanbul'da dogmus, büyümüs bir insanim. Maçtan sonra sokaga çiktigimda birçok insanla maçla ilgili konusabiliyorum, yani büyük sehirlerde böyle bir sey mümkün degil, takimindan haberi olmayan sehirler var. Bu kadar küçük bir ilçede böyle bir olusumla büyük takimlara karsi iyi oynuyoruz, aradaki bütçe ve sporcu farkina ragmen bence çok iyi mücadele ediyoruz."