Süleymanpasa Belediyesi Boccia Engelli Takimi, Türkiye Sampiyonasi için çalisiyorMesut Karaduman

Süleymanpasa Belediyesi Boccia Engelli Takimi, Türkiye Sampiyonasi için çalisiyorMesut Karaduman

TEKIRDAG (AA) - Tekirdag'da engelli sporculardan olusan Süleymanpasa Belediyesi Boccia Takimi, 19-24 Haziran'da Yalova'da düzenlenecek Türkiye Sampiyonasi'nda altin madalya kazanmak için çalismalarini sürdürüyor.

Süleymanpasa Belediyesi, Namik Kemal Üniversitesi ve Süleymanpasa Kent Konseyince 3 ay önce bir proje kapsaminda boccia takimi kuruldu.

Sporcular geçen ay katildiklari Bedensel Engelliler Marmara Bölgesel Boccia Turnuvasi'nda farkli kategorilerde madalyalar kazandi.

Elde edilen basariyla hedef yükselten Süleymanpasa Belediyesi Boccia Takimi, Türkiye Sampiyonasi'na altin madalya hedefiyle hazirlaniyor.

Hazirliklarini üniversitenin spor salonunda sürdüren sporcular Yalova'dan elleri bos dönmemek için antrenmanlarina devam ediyor.

Kent Konseyi Engelli Meclisi Baskani Murat Sarilarli, AA muhabirine yaptigi açiklamada, imkan verildiginde engellilerin her seyi basarabilecegini göstermek istediklerini söyledi.

Oyuncularin kisa sürede kendini gelistirdigini belirten Sarilarli, "Sporun bizim için çok verimli oldugunu düsünüyoruz. Ilk defa katildigimiz turnuvada da ikincilik ve üçüncülük kazandik. Turnuvadan sonra Türkiye Sampiyonasi için çalismalarimizi hizlandirdik. Sampiyonaya kadar artik her gün çalisacagiz. Tekirdag'i en iyi sekilde temsil etmek istiyoruz." dedi.

Sarilarli, boccianin Tekirdag'da bu yil taninmaya baslandigini aktararak, bu sporun sosyallesme anlaminda engellilere çok önemli katkilar sagladigini dile getirdi.

Oyunculardan Aykut Garip ise engellilerin bir seyler basarabildigini göstermek için takim olarak ellerinden geleni yaptiklarini belirtti.

Süleymanpasa Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri görevlisi Ismail Çesmeci de boccia takiminin iyi yerlere gelmesi için ilk günden bu yana takimin yanlarinda olduklarini söyledi.

Takim olarak ilk defa sampiyonaya katilacaklarini vurgulayan Çesmeci, "Engellilerin hem sosyallesmeleri hem de mental yönden kendilerini iyi hissetmeleri için boccia müthis bir spor. Gittigimiz yarismalarda ilimizi, belediyemizi en iyi sekilde temsil etmeye gayret edecegiz. Engellilerin sosyallesmesi için elimizden geleni yapiyoruz." ifadelerini kullandi.

-Boccia sporu

Boccia, aslen serebral palsi hastaligi bulunan kisiler tarafindan oynanmak üzere tasarlanmis bir strateji ve dogruluk oyunudur. Bu spor artik motor becerileri etkileyen engelleri bulunan sporculari da içermektedir.

Bu spor oyuncularin renkli toplari, "jak" olarak bilinen beyaz bir hedef topuna mümkün olan en yakin mesafeye atarak ya da yuvarlayarak oynadiklari düzgün bir yüzeyde oynanir. Jak topunun yakinina en fazla topu yerlestiren oyuncu, çift ya da takim oyunu kazanir.

Takim maçlarinda alti bölüm oynanirken, bireysel ve çiftler maçlari dört bölümden olusur. Her bir bölümden sonra "jak"e, topu en yakin olan sporcu, çift veya takim 1 puan alir ve hedef topuna rakiplerininkinden daha yakin olan her bir top için arti bir puan alirlar.

Her bir sporcu, çift veya takim her bölümde alti top atar.