Vestel Ventures ve Tacirler Portföy’den "Tacirler Portföy Gelecek Etki GSYF"Mehmet Kadir Kilinç

Vestel Ventures ve Tacirler Portföy’den "Tacirler Portföy Gelecek Etki GSYF"Mehmet Kadir Kilinç

ISTANBUL (AA) - Vestel Ventures ve Tacirler Portföy, "Tacirler Portföy Gelecek Etki Fonu GSYF"yi devreye aldi.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, Vestel Ventures ve Türkiye’nin önde gelen portföy yönetim sirketi Tacirler Portföy güçlerini birlestirerek girisimcilik ekosistemi için "Tacirler Portföy Gelecek Etki Fonu GSYF"yi hayata geçirdi.

Fon, yönetici ve yatirimcilarinin sahip olduklari farkli sektör tecrübeleri ile finansal ve operasyonel katkilarla yenilikçi teknolojiler gelistiren girisimlere finansal destegin yani sira, girisimlerin büyümesinde önemli olacak teknik ve ticari desteklerin de verilebilmesini amaçliyor.

Vestel Ventures ve Tacirler Portföy tarafindan kurulan "Tacirler Portföy Gelecek Etki Fonu GSYF" ile yatirimcilari, tohum veya seri A asamasinda teknolojik ve inovatif yönü güçlü girisimlerle bir araya getiriyor. Hem girisimlerin gelisimine destek olma hem de yatirimcilarina yüksek finansal getiri sunma hedefiyle hayata geçirilen fon, girisimcilerin beklentilerini karsilayacak finansal büyüklüge sahip.

Vestel Sirketler Grubu’nun ana yatirimcilar arasinda oldugu bu fon ile sektör ayrimi gözetmeden, Tohum ve Seri A asamasindaki, teknolojik ve inovatif, sosyal ve çevresel yönü güçlü, sürdürülebilir çözümler gelistiren girisimlere yatirimlar yaparak daha sürdürülebilir bir gelecegi insa etmeyi amaçliyor. Fonun hedefi girisimlerin pozitif etki yaratma yolculuklarina eslik etmek. Gelecek Etki Fonu ilk yatirimini Aralik 2022’de e-ticaret analitigi sirketi Mindsite’de yapti.