Bursa'da "Dünya Tütünsüz Günü"ne Togg'la dikkati çektilerUgur Ulu

Bursa'da "Dünya Tütünsüz Günü"ne Togg'la dikkati çektilerUgur Ulu

BURSA (AA) - Bursa Il Saglik Müdürlügü tarafindan 31 Mayis Dünya Tütünsüz Günü etkinlikleri kapsaminda "Togg karbonsuz, Bursa dumansiz" temasiyla program düzenlendi.

Il Saglik Müdürü Fevzi Yavuzyilmaz, etkinligin yapilacagi 15 Temmuz Demokrasi Meydani'na "Gemlik mavisi" Togg ile geldi.

Yavuzyilmaz, yaptigi konusmada, Bursa'nin bagrindan çikan Togg'un tamamen çevre dostu ve karbon saliniminin sifir olmasiyla Dünya Tütünsüz Günü'ne anlamli bir destek verdigini söyledi.

Tütün ve tütün kullaniminin zararlarinin birçok platformda konusuldugunu belirten Yavuzyilmaz, "Maalesef ölümlerin yüzde 35'i kanserden, kanserlerin de neredeyse yarisina yakini tütün ve tütün ürünleriyle iliskili. Isin boyutunun, vahametinin ne kadar büyük oldugunu göstermeye yetecek bir rakam diye düsünüyorum." dedi.

Kentin birçok yerinde faaliyete geçirilen sigara birakma polikliniklerinin aktif hizmet verdigini anlatan Yavuzyilmaz, "Ilimizde an itibariyla 9 poliklinigimiz aktif. Burada hekim arkadaslarimizdan destek alabilirsiniz. Bakanligimizin dönem dönem ücretsiz temin ettigi ilaçlarla da bu sürece katki vermeye çalisiyoruz." diye konustu.

Bursa Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Fethi Yildiz ise sigara veya tütünle ilgili nasihatler verenlerin bunlari kendilerinin de yapmalari gerektigini vurguladi.

Gençlere rol model olunmasinin önemine dikkati çeken Yildiz, "Biz ana kucagindan baslayan ve gençlik merkezlerimizle devam eden bir egitimle sigara ve zararli maddelerle ilgili mücadelenin en güzel örneklerini veriyoruz. Bu örnegi teskil edemedigimiz sürece asla basarili olamayiz. O yüzden elimizi tasin altina koyacagiz. Rol model olmak zorundayiz. Saglik çalisanlari ve hekimlere, egitimcilere de çok is düsüyor." ifadesini kullandi.

Çesitli etkinliklerin yapildigi programda Büyüksehir Belediye Bandosu da konser verdi.

Programa katilan vatandaslar Togg'a binerek fotograf çektirdi.