Türkiye'deki depremzedeler için konteyner ev tasiyan yardim konvoyu Bosna Hersek'ten yola çiktiVedran Bosnjak,Lejla Biogradlija

Türkiye'deki depremzedeler için konteyner ev tasiyan yardim konvoyu Bosna Hersek'ten yola çiktiVedran Bosnjak,Lejla Biogradlija

KALESIJA (AA) - Bosna Hersek'in kuzeydogusundaki Kalesija kentinden yola çikan "Dostluk Konvoyu", Türkiye'deki depremzedelere konteyner evler ile mobilya gibi esyalari ulastiracak.

Kalesija Belediyesi ve bölgedeki is insanlarinin isbirliginde gerçeklestirilen kampanya kapsaminda 6 Subat'taki Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen Türk halki için hazirlanan 31 konteyner ev ve 2 konteyner banyo ile mobilya, nevresim, yatak, yastik, giyecek ve gida paketlerinden olusan yardim konvoyu, deprem bölgesine hareket etti.

"Dostluk Konvoyu"nu ugurlama törenine katilan Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiligi Askeri Atasesi Albay Mustafa Sitki Tatar, yaptigi açiklamada, Bosna Hersek ile Türkiye arasindaki dostluk iliskilerinin güzel bir örneginin yasandigini ifade ederek, konvoyun ilk olarak Istanbul, oradan da Hatay'a gidecegini söyledi.

Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiligi Ticaret Müsaviri Atalay Aydogdu da Kalesija halkina tesekkür ederek, yardimin ulastirilmasinda Türkiye ile irtibat halinde olduklarini belirtti.

Belediye Baskani Sead Dzafic de Kalesija halkinin 1992-1995'te yasanan savasta Türkiye'den gelen yardimi hiçbir zaman unutmadigina isaret ederek, konteyner evlere yatak, sandalye ve masa gibi esyanin da Türkiye'ye giden ustalar tarafindan yerlestirilecegini söyledi.

Konteyner evlerin yani sira Kalesija'dan Bosna Hersek Federasyonu Kizilhaçi tarafindan toplanan 4 tirlik yardim konvoyu da deprem bölgesine hareket etti.

Bosna Hersek Federasyonu Kizilhaçi yetkililerinden Namik Hodzic, gönderilen yardim tirlarinda 8 prefabrik evin de bulundugunu dile getirerek, gerekli tüm kurulumlarin yapilacagini ve evlerin hazir sekilde depremzedelere teslim edilecegini anlatti.