"Ilk Evim" projesinde Istanbul'daki konut kuralarina 16 Mart'ta baslanacakYesim Sert Karaaslan

"Ilk Evim" projesinde Istanbul'daki konut kuralarina 16 Mart'ta baslanacakYesim Sert Karaaslan

ANKARA (AA) - Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi ve Toplu Konut Idaresi Baskanligi (TOKI) eliyle hayata geçirilen "Ilk Evim" projesinde kura çekimleri, Istanbul için 16 Mart-19 Nisan tarihlerinde yapilacak.

Bakanliktan yapilan açiklamaya göre, "Ilk Evim, Ilk Is Yerim" projesinde, konut ve arsalar için 7 Kasim 2022'de Ardahan ve Sirnak'la baslayan kura çekimleri, Kahramanmaras merkezli depremler nedeniyle ertelenmisti.

Ara verilen kura çekimlerine Istanbul ile devam edilecek.

Istanbul için 50 bin sosyal konutun kurasi Tuzla, Çatalca, Selimpasa, Arnavutköy, Basaksehir, Esenler ilçeleri için 16 Mart-19 Nisan tarihlerinde noter huzurunda çekilecek.

Tuzla'daki 20 bin 920 hak sahibi için 16 Mart'ta, Çatalca'daki 540 ve Selimpasa'daki 200 hak sahibi için 30 Mart'ta, Arnavutköy, Basaksehir, Esenler ilçelerindeki 28 bin 340 hak sahibi için ise 1-19 Nisan tarihlerinde kura çekimi yapilacak.

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimda, "Ilk Evim'de Istanbul zamani. 50 bin sosyal konutumuz için 16 Mart'ta kuralari çekmeye basliyoruz. 250 bin sosyal konut projesi kura çekimleri, 81 ilde 3,5 ayda tamamlanarak Istanbul ile son bulacak." ifadelerine yer verdi.