Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, Ordu Büyüksehir Belediyesini ziyaret etti:Eyüp Elevli- "Çok hizli bir sekilde süreci tamamlayarak Ordu'muza Türkiye'de olmayan, mevcutlarinin çok üzerinde bir bilim kenti baglaminda bir mekani kazandirmis olacagiz"

Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, Ordu Büyüksehir Belediyesini ziyaret etti:Eyüp Elevli- "Çok hizli bir sekilde süreci tamamlayarak Ordu'muza Türkiye'de olmayan, mevcutlarinin çok üzerinde bir bilim kenti baglaminda bir mekani kazandirmis olacagiz"

ORDU (AA) - Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, "Çok hizli bir sekilde süreci tamamlayarak Ordu'muza Türkiye'de olmayan, mevcutlarinin çok üzerinde bir bilim kenti baglaminda bir mekani kazandirmis olacagiz." dedi.

Özer, Ordu Büyüksehir Baskani Mehmet Hilmi Güler'i ziyareti sirasinda, Belediyenin gerek egitim birimlerine arsa bulunmasi noktasinda, gerekse mevcut okullarin içeriginin güçlendirilmesi anlaminda sürekli Bakanliga destek verdigini söyledi. Özer, en önemli egitim paydaslari oldugunu belirttigi Güler'e tesekkür etti.

Güler'in 2 yildan beri gerçeklestirmek için ugrastigi çok önemli projesi oldugunu dile getiren Özer sunlari kaydetti:

"Sayacabasi Bilim Kenti Projesi. Gerçekten çok kapsamli bir proje. Içerisinde temel bilimlerle ilgili her türlü deneyin yapilabildigi, mevcut diger illerdeki bilim müzelerinin çok daha üzerinde egitim birimlerini de içeren hem temel egitimde hem orta ögretimde hem akademisyenlerin de çalisabilecegi, arastirmalar yapabilecegi çok kapsamli bir bilim kenti projesi var. Kiymetli baskanimiz bunu Milli Egitim Bakanligiyla birlikte yapmayi çok arzu ediyor. Dün Il Egitim Degerlendirme Toplantisi'nda konuyu kapsamli bir sekilde degerlendirebilme imkanimiz da oldu. Insallah Tarim ve Orman Bakanligimizla görüsüp bugün itibariyla süreci baslatmis olacagiz."

Özer, çok hizli bir sekilde süreci tamamlayip Ordu'ya Türkiye'de olmayan, mevcutlarinin çok üzerinde bir bilim kenti baglaminda bir mekani kazandiracaklarini dile getirerek "Böylece çocuklarimizin merak duygusunu uyandirarak bilimle, kültürle, sanatla iç içe yetisebilecegi, ayni zamanda yaz kampi olarak da kullanabilecegi, sadece Ordu'ya degil, bölgeye hitap edebilecek kapasitede yaz kurslari kapsaminda degerlendirilebilecek Türkiye'nin güzide bir bilim merkezini, bilim kentini insallah Ordu'ya kazandirmis olacagiz." diye konustu.

Proje için Güler'e tesekkür eden Özer, "Insallah her gün Ordu'muza bir güzelligi daha ilave ederek Ordu sehrimizi Karadeniz'in güçlü kentlerinden, sadece ekonomide degil, egitimde, altyapida, saglikta en güçlü kentlerinden biri olmak üzere çikmis oldugumuz yolculukta her geçen gün bir yeni güzelligi insallah Ordu'muza kazandirmis olacagiz. Bu projenin de Ordu'muza hayirli ugurlu olmasini diliyorum." ifadesini kullandi.

Güler, Bakan Özer'i Ordu'da agirlamaktan mutluluk duyduklarini dile getirerek "Dünden itibaren müjdelerini sayin Bakanimiz bizleri mutlu edecek sekilde açikladilar. Zaten iki senedir biz kendileriyle çok yakinen çalisiyoruz. Valimizle, milletvekillerimizle bütünlük içinde çok güzel çalismalar yapiyoruz." dedi.

Ulu Cami Halk Kütüphanesi'nde ögrencilerle bir süre sohbet eden Özer, Ulu Cami'de cuma namazinin ardindan Ahmet Çakar'in (67) cenazesine katildi.