Is insani Nazmi Arikan ve soförünün öldürülmesiyle ilgili tutuklanan sanigin yargilandigi davaBurak Akay

Is insani Nazmi Arikan ve soförünün öldürülmesiyle ilgili tutuklanan sanigin yargilandigi davaBurak Akay

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde Fen Bilimleri Egitim Kurumlarinin kurucusu Nazmi Arikan ile soförü Serif Eker'in biçakla öldürülmesiyle ilgili tutuklanan sanigin yargilanmasi sürüyor.

Çanakkale 2. Agir Ceza Mahkemesi'nde görülen davanin üçüncü durusmasina, hakkinda "tasarlayarak canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme" ve "bir suçu gizlemek veya baska bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amaciyla öldürme" suçlarindan iki kez agirlastirilmis müebbet hapis cezasi istenen tutuklu sanik U.A, Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) araciligiyla katildi.

Taraf avukatlari da salonda hazir bulundu.

Cumhuriyet savcisi mütalaasinda sanigin, Nazmi Arikan'i "tasarlayarak, canavarca hisle ve eziyet çektirerek kasten öldürme" maktul Serif Eker'i ise "canavarca hisle, eziyet çektirerek ve suç delillerini gizlemek ve yakalanmamak amaciyla öldürme" suçlarindan cezalandirilmasini talep etti.

Müsteki Avukati Kaan Karcilioglu ise Arikan ve Eker'i öldüren sanigin en üst seviyeden ve takdir indirimi uygulanmadan ayri ayri cezalandirilmasini talep etti.

Sanik U.A. savunmasinda, suçlamalari kabul etmeyerek mahkeme heyetinden tahliyesini istedi.

Mahkeme heyeti, U.A'nin tutukluluk halinin devamina karar vererek, durusmayi 29 Mart'a erteledi.

- Olay

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesine bagli Karainebeyli köyünde, Nazmi Arikan'a (69) ait çiftligin çalisanlari, geçen yil 13 Temmuz'da is yerlerine geldiklerinde bir süredir haber alamadiklari Arikan ve soförü Serif Eker'in (46) cesetlerini bulmustu.

Biçaklanarak öldürüldükleri belirlenen Arikan ve Eker'in cenazeleri, 15 Temmuz'da Istanbul'da düzenlenen törenin ardindan topraga verilmisti.

Olayla ilgili olarak 14 Temmuz'da özel okul ve kurs isletmecisi U.A. (48) cinayet zanlisi olarak gözaltina alinmis, 17 Temmuz'da tutuklanmisti.