MEB Egitim Kurumlarina Yönetici Seçme Sinavi pazar günü yapilacakUtku Simsek

MEB Egitim Kurumlarina Yönetici Seçme Sinavi pazar günü yapilacakUtku Simsek

ANKARA (AA) - Ölçme, Seçme ve Yerlestirme Merkezince (ÖSYM), okullara müdür ve müdür yardimcisi seçmek için düzenlenen Milli Egitim Bakanligi Egitim Kurumlarina Yönetici Seçme Sinavi (2023-MEBEKYS) 21 Mayis Pazar günü gerçeklestirilecek.

ÖSYM Baskani Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, ÖSYM'nin hafta sonu düzenleyecegi sinava iliskin açiklama yapti.

2023-MEBEKYS'nin 47 ilde, 82 bin 520 adayin katilimiyla yapilacagini bildiren Ersoy, sinavda emniyet dahil 10 bin 620 görevlinin yer alacagi bilgisini verdi.

Ersoy, 217 bina ve 2 bin 839 salonda düzenlenecek sinavda adaylara çoktan seçmeli 80 soru için 150 dakika cevaplama süresi verilecegini ifade etti.

- Hafta sonu bazi sinavlar da elektronik ortamda gerçeklestirilecek

Kurumlarin ihtiyaçlari dogrultusunda ve elektronik ortamda sinav uygulamalarina devam ettiklerini vurgulayan Ersoy, bu hafta sonu yapilacak e-YDS ve e-YÖKDIL sinavlarinin 6 bin 420 adayin katilimiyla gerçeklestirilecegini, Ankara, Istanbul, Izmir ve Adana'daki e-Sinav merkezlerindeki sinavlarda emniyet dahil 530 kisinin görev alacagini bildirdi.

Elektronik Yüksekögretim Kurumlari Yabanci Dil Sinavi (e-YÖKDIL 2023/3 Ingilizce-Fen Bilimleri) 20 Mayis Cumartesi, MEB'e bagli okullara müdür ve müdür yardimcisi seçmek için yapilacak 2023-MEB-EKYS ile Elektronik Yabanci Dil Sinavi (e-YDS 2023/6 Almanca/Fransizca) ise 21 Mayis Pazar yapilacak.

Öte yandan, kimlik kartini kaybeden, kimlik karti bulunmayan veya kimlik kartinda kimlik numarasi ve fotografi olmayan adaylar için il ve ilçe nüfus müdürlükleri sinav günleri açik olacak.