MÜSIAD'dan is dünyasina Karz-i Hasen çagrisiYunus Türk- MÜSIAD Genel Baskani Mahmut Asmali: - "Is dünyamizi kadim geleneklerimiz ve yardimlasma kültürümüzden miras Karz-i Hasen anlayisini desteklemeye ve yayginlastirmaya davet ediyorum"

MÜSIAD'dan is dünyasina Karz-i Hasen çagrisiYunus Türk- MÜSIAD Genel Baskani Mahmut Asmali:
- "Is dünyamizi kadim geleneklerimiz ve yardimlasma kültürümüzden miras Karz-i Hasen anlayisini desteklemeye ve yayginlastirmaya davet ediyorum"

ISTANBUL (AA) - Müstakil Sanayici ve Isadamlari Dernegi (MÜSIAD) Genel Baskani Mahmut Asmali, Kahramanmaras merkezli depremler dolayisiyla yardimlasmanin önemine isaret ederek, is dünyasini kadim geleneklerden bir miras olan Karz-i Hasen anlayisina destek olmaya çagirdi.

Mahmut Asmali, sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada, Kahramanmaras merkezli siddetli depremler sonrasi afet bölgesinde ticaret hayatinin yeniden ayaga kaldirilmasi için atilan adimlari degerlendirdi.

Bölgedeki is ve ticaret hayatinin önemine dikkati çeken Asmali, MÜSIAD'in depremden etkilenen üyelerine Karz-i Hasen anlayisi ile destek oldugunu belirtti.

Asmali, bu kapsamda bölgedeki MÜSIAD üyelerine faizsiz veya hibe sermaye destegi sagladiklarini ifade ederek, is dünyasini da Karz-i Hasen anlayisini desteklemeye ve yayginlastirmaya davet etti.

MÜSIAD Baskani Asmali, su ifadeleri kullandi:

"Afet bölgesinde depremden etkilenen vatandaslarimiza yönelik kapsamli çalismalarimizin yaninda, bölgedeki is ve ticaret hayatinin yeniden ayaga kaldirilmasi için MÜSIAD Karz-i Hasen Sandigi ile bölgedeki üyelerimize sermaye destegi sagliyoruz. Bununla birlikte üyelerimizden alinan zorunlu aidatlari da Karz-i Hasen anlayisiyla bu sandiga aktararak, böylesi felaketlerde ve ihtiyaç halinde faizsiz veya hibe olarak afetten etkilenen ve zarar gören üyelerimizin kullanimina sunuyor, öz kaynaklarini destekliyoruz.

Bu vesileyle is dünyamizi kadim geleneklerimiz ve yardimlasma kültürümüzden miras Karz-i Hasen anlayisini desteklemeye ve yayginlastirmaya davet ediyorum. Gün bir ve beraber olma günüdür. Yaralarimizi birlikte saracak, beraber ayaga kalkacagiz."