Besiktas Kulübü Olaganüstü Seçimli Genel KuruluMücahit Hüseyin Erogul- Baskan Adayi Serdal Adali: "2013'te 'Ihtiyaç var, gel' dediler geldim. Besiktas için aday oldum. 2019'da 'Yüregi olan varsa çiksin' dediler, gözümü kirpmadim. Bugün yine 'Besiktas'in ayaga kalkmasi lazim' dediler, gerisi teferruattir dedim ve iste karsinizdayim" - "Bir Besiktasli olarak kimsenin de ayagina gitmem. Bir yere gidiyorsam da o futbolcuyu alir gelirim" - "Proje bittiginde ne bankalara bir kurus borcumuz kalacak, ne

Besiktas Kulübü Olaganüstü Seçimli Genel KuruluMücahit Hüseyin Erogul- Baskan Adayi Serdal Adali:
"2013'te 'Ihtiyaç var, gel' dediler geldim. Besiktas için aday oldum. 2019'da 'Yüregi olan varsa çiksin' dediler, gözümü kirpmadim. Bugün yine 'Besiktas'in ayaga kalkmasi lazim' dediler, gerisi teferruattir dedim ve iste karsinizdayim"
- "Bir Besiktasli olarak kimsenin de ayagina gitmem. Bir yere gidiyorsam da o futbolcuyu alir gelirim"
- "Proje bittiginde ne bankalara bir kurus borcumuz kalacak, ne

ISTANBUL (AA) - Besiktas Kulübünün olaganüstü seçimli genel kurulunda konusan baskan adaylarindan Serdal Adali, "Ben bu kürsüye ilk defa gelmiyorum. 2013'te 'Ihtiyaç var, gel' dediler geldim. Besiktas için aday oldum. 2019'da 'Yüregi olan varsa çiksin' dediler, gözümü kirpmadim. Bugün yine 'Besiktas'in ayaga kalkmasi lazim' dediler, gerisi teferruattir dedim ve iste karsinizdayim." dedi.

BJK Emlakjet Spor Kompleksi'nde gerçeklestirilen kongrede Adali, adayligini açikladiktan sonra birçok algi oyunuyla karsi karsiya kaldigini belirterek, sunlari kaydetti:

"Bu saldirilara ortaligi germemek için cevap vermedim. Bu tür cevaplarin yerinin genel kurul oldugunun bilincindeyim. Az konusmak, öz konusmak ve dogruyu söylemek benim prensibimdir. Benim için '23 gün kala aday oldu' dediler. Ama unuttuklari sey, benim son 13 senedir hep burada oldugumdur. Buna karsin ben seviyeyi düsürmemek adina bir günden bir güne dönüp 'Peki siz 20 senedir neredeydiniz' diye sormadim bile. Ayrica benim karakterim, bir seyler kötü gitsin de camia ve takim zora düssün diye pusuda beklemek degildir. Sahit oldugunuz gibi bana önce sunun, sonra da bunun devami dediler. O da tutmayinca bu camiaya asla yakismayacak söylemlerle hakaretlerine devam ettiler. Bunlari yaparken koca Besiktas camiasina zarar verdiklerinin farkinda dahi olmadilar. Zaman ilerledikçe de kimin, neyin devami oldugunu hepiniz gördünüz, anladiniz. Katildigi yayinlarda hakkimda çok güzel seyler söyleyen sevgili Hasan abim ise maalesef, çevresinde bu isleri yapan kisileri durdurma ihtiyaci dahi duymadi. Bu çirkinlikleri engellemedi. Yine de cani sag olsun. Allah sizlerden de razi olsun ki, bu algi çalismalari sayenizde hiçbir karsilik bulmadi."


- "Bir Besiktasli olarak kimsenin de ayagina gitmem. Bir yere gidiyorsam da o futbolcuyu alir gelirim"


Projelerini anlatan Serdal Adali, en büyük planinin futbol takimi üzerinde oldugunu anlatarak, "Öncelikli isimiz futbol takimimizi ayaga kaldirmak. Içinde bulundugumuz bu durumu hiçbir Besiktasli kabul edemez. Taraftarlarimiz bu üzüntüyü yasayamaz. Çocuklarimiz Besiktas'tan uzaklasamaz. Artik kaybedecek tek bir dakikamiz bile kalmamistir. Gereken çalismalar hizlica yapilacak, yapilmaya da baslandi. Sezonun kalani olabilecek en iyi sekilde tamamlanacak. Önümüzdeki sezona da sampiyonlugun en büyük favorisi olarak baslayacagiz. Transfer öyle kurgu resimlerle, selfielerle yapilmaz. Koskoca Besiktas, böyle seylere ihtiyaç duymaz. Seçim çalismalarimiz sirasinda hep söyledim, ben böyle bir seye asla tenezzül etmem. Bir Besiktasli olarak kimsenin de ayagina gitmem. Bir yere gidiyorsam da o futbolcuyu alir gelirim." seklinde konustu.


- "Proje bittiginde ne bankalara bir kurus borcumuz kalacak, ne de devletimize borcumuz olacak"


Gayrimenkul projesinin rakibi Arat tarafindan degersizlestirilmeye çalisildigini söyleyen Serdal Adali, söyle devam etti:

"Üzülerek görüyorum ki, yine 'bu onun projesi, sunun projesi' demeye basladilar. Besiktas’in kurtulusu dedigimiz projeyi degersizlestirmek için ellerinden gelen ne varsa yaptilar. Sirf bu projeyi engellemek adina, Emlak Konut yetkililerini arayip, bu izinleri nasil verdiklerini sordular. Vakit kaybetmeden protokole imza atan mal sahiplerini aradilar. Imzalarin kendilerine ait olup olmadigini sordular. Kafalarini karistirmaya hatta vazgeçirmeye bile çalistilar. 'Tapuda serh var' dediler, 'Ortaklar arasinda problem var' dediler. Bu proje Besiktas'in projesi dememe ragmen projeyi degersizlestirmek için ellerinden ne geliyorsa yaptilar. Ancak aday oldugum ilk günde de söyledigim gibi ben bugüne kadar sizlere yapamayacagim hiçbir seyin sözünü vermedim. Ayaklari yere basmayan hiçbir projeyi sizlerle paylasmadim. Tüm bunlara ragmen insallah biz bu projeyle Besiktasimiza tarihi bir tapu daha kazandiracagiz. Allah izin verirse, bu proje bittiginde ne bankalara bir kurus borcumuz kalacak, ne de devletimize borcumuz olacak. Bu projenin hayata geçmesini, borçlarimizin kapanmasini istemiyor musunuz?"

Rakiplerine de mesaj gönderen Adali, "Bunca yildir degisik ayak oyunlariyla kulübümüzü yipratmaya çalisan rakiplere ve federasyonlara da mesaj vermek istiyorum. Artik oyunun kurallari degisecek. Sizler de bilin ki, artik karsinizda çok daha güçlü bir Besiktas olacak. Bugün Besiktas'in zor zamaninda yaninda olanlara oy verin. Ne olursa olsun Besiktas'tan vazgeçmeyenlere, basina ne gelirse gelsin Besiktas'tan kopmayanlara, kendi hayatini Besiktas'a tercih edenlere degil Besiktas'i tüm hayatina tercih edenlere oy verin. Ben nefessiz kalsam da Besiktas'tan asla vazgeçmem." diye konustu.

Diger aday Hasan Arat'in seçim çalismalari yapan ekibin ayni zamanda eski baskan Ahmet Nur Çebi'yle çalisan ekip oldugunu söyleyen Adali, rakibi Hasan Arat'a yarisa kattigi deger için de tesekkür etti.