Toprak Razgatlioglu, dünya sampiyonlugunu tekrarlayarak yeni takimina "ilk"i yasatmak istiyor:Emre Ayvaz- Milli motosikletçi Razgatlioglu: "Her seye, sampiyonluga aç bir takima gidiyorum. O yüzden herkesin motivasyonu çok yüksek. Herkes burada elinden gelenin fazlasini yaparak büyük seyler basarmak istiyor, bunun en basinda ben varim" - "Tekrar dünya sampiyonu olarak hiçbir sampiyonlugu olmayan takimi sampiyon yapmak istiyorum"

Toprak Razgatlioglu, dünya sampiyonlugunu tekrarlayarak yeni takimina "ilk"i yasatmak istiyor:Emre Ayvaz- Milli motosikletçi Razgatlioglu:
"Her seye, sampiyonluga aç bir takima gidiyorum. O yüzden herkesin motivasyonu çok yüksek. Herkes burada elinden gelenin fazlasini yaparak büyük seyler basarmak istiyor, bunun en basinda ben varim"
- "Tekrar dünya sampiyonu olarak hiçbir sampiyonlugu olmayan takimi sampiyon yapmak istiyorum"

SAKARYA (AA) - EMRE AYVAZ - Milli motosikletçi Toprak Razgatlioglu, Dünya Superbike Sampiyonasi'nda yeniden zirvede yer alarak yeni takimina da ilk sampiyonlugunu kazandirmak istiyor.

Razgatlioglu, 7 birincilik, 20 ikincilik, 6 üçüncülük elde ederek, sezonu 552 puanla Alvaro Bautista'nin ardindan 2. olarak tamamladi.

4 sezondur mücadele ettigi Pata Yamaha Prometeon Takimi'ndan ayrilan Razgatlioglu, 2 yilligina Rokit BMW Takimi'yla anlasti.

Razgatlioglu, yeni sezonda takimina ilk sampiyonlugunu kazandirmak hedefiyle çalismalarini sürdürüyor.


- "Insallah güzel bir sezon geçiririz"


Red Bull sporcusu Toprak Razgatlioglu, AA muhabirine yaptigi açiklamada, dünya sampiyonlugu hedefiyle basladigini sezonu 2. sirada bitirdigini söyledi.

Sezon içinde talihsiz anlar yasadigini, lastik patlamasi ve baska sporcunun çarpmasiyla yaris disi kaldigini, puanlar kaybettigini, bunun da sampiyonlugu etkiledigini belirten Razgatlioglu, BMW ile 2 sezon anlasma imzaladiklarini kaydetti.

Razgatlioglu, BMW'nin, motosiklet bransinda dünya sampiyonlugunun olmadigini dile getirerek, "Elimizden geleni yaparak insallah bu sampiyonluga ulasmaya çalisacagiz. En büyük hedefim; sampiyon olmamis bir takimi, markayi sampiyon yapmak. Insallah adim adim ilerleyerek bu sampiyonlugu elde ederiz. Bu sampiyonlugu elde edersem çok mutlu olacagim. Sampiyon olmamis takimi sampiyon yapmak gerçekten zor bir sey. BMW ile neden olmasin diyerek böyle bir yolculuga atildik. Insallah güzel bir sezon geçiririz ve sonunda da sampiyonluk yasariz." ifadelerini kullandi.

Takimin, motosikleti gelistirmek için ellerinden gelenin fazlasini yaptigini vurgulayan Razgatlioglu, motivasyonunun zirvede oldugunu dile getirdi.


- "Bu markayla dünya sampiyonu olmak kariyerimin en büyük sampiyonlugu olacak"


Yamaha ile 4 sezon büyük bir serüven yasadiklarini, 2021'de dünya sampiyonu olduklarini animsatan Razgatlioglu, söyle devam etti:

"2023'e bakildigi zaman gerçekten büyük motivasyonla yarismiyorduk çünkü artik Yamaha'da 3. oldugumda da çok seviniyorlardi, daha öncesinde 3.'lüge üzülen bir takimdik. Onlar da biraz motivasyonu kaybetti diyebilirim sampiyonluktan sonra. Her seye, sampiyonluga aç bir takima gidiyorum. O yüzden herkesin motivasyonu çok yüksek. Herkes burada elinden gelenin fazlasini yaparak büyük seyler basarmak istiyor, bunun en basinda ben varim. Tekrar dünya sampiyonu olup hiçbir dünya sampiyonlugu olmayan markayi sampiyon yapmak istiyorum."

Razgatlioglu, rakipleri Jonathan Rea ve Alvaro Bautista'nin da yarismaya devam ettigini dile getirerek, "Jonathan Rea, benim koltugum olan Yamaha'ya geçti. Böyle de bir degisiklik var. Su anda herkeste Superbike'da sezonun içinde acaba neler olacak düsüncesi olustu. Bizimki biraz daha iddiali geçis oldu BMW'ye çünkü basarisi olan bir marka degil. Biz de markayi basarili yapmak için böyle cesur bir degisime girdik. Bu markayla dünya sampiyonu olmak kariyerimin en büyük sampiyonlugu olacak diye düsünüyorum. Uzun iki senemiz var. Sezon içerisinde aksilikler olabiliyor, her sey istediginiz gibi gitmiyor ama inaniyorum ki güzel bir baslangiç yapip sampiyonluk mücadelesi verecegiz." seklinde konustu.

Yeni sezon hazirlik sürecine basladiklarini, salonda çalistiklarini aktaran Razgatlioglu, havalarin isinmasiyla piste çikacaklarini sözlerine ekledi.