Astronotlara göre, TEKNOFEST gençlerin hayal kurmasina yardimci oluyorSümeyye Dilara Dinçer- ABD'li astronot Stephanie Wilson: - "Gençlerin burada teknolojiyi deneyimleme firsatina sahip olmalari, böylece bilim ve teknoloji alaninda bilgi sahibi olmasi, gelecekte kariyerlerine tasimalari çok heyecan verici" - Rus kozmonot Denis Matveev: - "Burada gördüklerimiz, bunun nasil olmasi gerektiginin bir örnegi"

Astronotlara göre, TEKNOFEST gençlerin hayal kurmasina yardimci oluyorSümeyye Dilara Dinçer- ABD'li astronot Stephanie Wilson:
- "Gençlerin burada teknolojiyi deneyimleme firsatina sahip olmalari, böylece bilim ve teknoloji alaninda bilgi sahibi olmasi, gelecekte kariyerlerine tasimalari çok heyecan verici"
- Rus kozmonot Denis Matveev:
- "Burada gördüklerimiz, bunun nasil olmasi gerektiginin bir örnegi"

IZMIR (AA) - SÜMEYYE DILARA DINÇER - Türkiye Teknoloji Takimi Vakfi (T3 Vakfi) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanligi yürütücülügünde düzenlenen havacilik, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST'e katilan astronotlar, gençlerin bu tür etkinliklerle hayal gücünün gelistigine isaret etti.

Anadolu Ajansinin (AA) 9. kez global iletisim ortagi oldugu, Çigli Havaalani'ndaki TEKNOFEST Izmir kapsaminda düzenlenen etkinlige katilan ABD'li astronot Stephanie Wilson, Italyan astronot Paolo Nespoli ve Rus kozmonot Denis Matveev, AA muhabirine konustu.

Bursa’da Uzay Kasifleri Derneginin düzenledigi "Planetary Congress" için Türkiye’ye gelen ABD’li astronot Wilson, burada bulunmaktan memnuniyet duydugunu belirterek, “Özellikle gençlerin, burada teknolojiyi deneyimleme firsatina sahip olmalari, böylece bilim ve teknoloji alaninda bilgi sahibi olmasi, belki gelecekteki kariyerlerine tasimalari için burada olmalari çok heyecan verici." dedi.

Wilson, TEKNOFEST alaninda sergilenen T-38 egitim uçaginin dikkatini çektigini ve NASA’da mürettebat üyelerinin egitimi için bu aracin kullanildigini söyleyerek, mürettebat üyelerinin acil durumlarda ne yapmasi gerektigi ve pratik yapmalari için birlikte çalisildigini anlatti.

- "Uçan araçlar çok ilginç ve çok büyüleyici"

Uzayda, üç ayri misyonda görev yapan ve toplam 313 gün kalan Italyan astronot Paolo Nespoli, bilim, teknoloji ve mühendislik alaniyla ilgili çok sayida etkinlige katildigini dile getirerek, böyle programlarda etrafta gençlerin yer aldigini ve hayal kurduklarini ifade etti.

Gençlerin hayal kurmasi gerektigini vurgulayan Nespoli, "Imkansiz olarak gördükleri hayaller için harekete geçiyorlar, bu çok iyi.” diyerek, TEKNOFEST'te dikkatini çeken hava araçlarindan bahsetti.

Nespoli, "Uçan araçlar, çok ilginç ve çok büyüleyici." ifadesini kullanarak, TEKNOFEST'te sergilenen araçlara bakip hayal edebilmenin önemine isaret etti.

Uzayda 194 gün kalan Rus kozmonot Denis Matveev de, "Burada gördüklerimiz, bunun nasil olmasi gerektiginin bir örnegi." diyerek, TEKNOFEST’te en çok uçaklari begendigini ve bu tür faaliyetlerin gençler için önemli oldugunu kaydetti.