Tunus'un Cerbe Adasi'ndaki saldirida ölenlerin sayisi 4'e çiktiMehmet Akif Turan,Enes Canli- Dün aksamki saldirida yaralanan polislerden biri daha hayatini kaybetti

Tunus'un Cerbe Adasi'ndaki saldirida ölenlerin sayisi 4'e çiktiMehmet Akif Turan,Enes Canli- Dün aksamki saldirida yaralanan polislerden biri daha hayatini kaybetti

TUNUS (AA) - Tunus'un Cerbe Adasi'ndaki Garibe Sinagogu yakininda düzenlenen saldirida hayatini kaybedenlerin sayisi 4'e yükseldi.

Tunus resmi haber ajansina göre, dün aksamki saldirida yaralanan 5 güvenlik görevlisinden biri daha hayatini kaybetti.

Böylece saldirida yasamini yitirenlerin sayisi 4'e çikti.

Yarali polislerden biri ise yogun bakima kaldirildi.

Cerbe Adasi'ndaki Garibe Sinagogu yakininda dün aksam saatlerinde düzenlenen silahli saldirida 2'si ziyaretçi biri polis olmak üzere 3 kisinin öldügü, 5'i polis 9 kisinin de yaralandigi bildirilmisti.

Kendisi de güvenlik görevlisi olan saldirgan ise polisle girdigi çatismada hayatini kaybetmisti.

- Hayatini kaybeden ziyaretçiler Fransa ve Israil vatandasi

Israil Disisleri Bakanligi Sözcülügünden yapilan yazili açiklamada, Bakanligin edindigi bilgilere göre Cerbe Adasi'nda düzenlenen saldirida hayatini kaybeden 2 Yahudi kuzenden birinin Israil vatandasi oldugu belirtildi.

Bakanligin, hayatini kaybeden kisinin ailesiyle iletisim halinde oldugu ve ihtiyaç halinde diger Israillilere de yardim edilecegi aktarildi.

Tunus Disisleri Bakanligi, dün olayin ardindan yaptigi açiklamada, hayatini kaybeden ziyaretçilerden birinin Fransiz vatandasi oldugunu bildirmisti.

Fransa ve ABD'nin kinadigi olay, Yahudilerin bayram etkinligi sirasinda gerçeklesmisti.

- Cerbe Adasi'ndaki sinagoga 2002'de de saldiri düzenlenmisti

Yunan, Roma gibi çesitli medeniyetlere ev sahipligi yapan, yüz ölçümü yaklasik 500 kilometrekare olan Cerbe Adasi'nda, Afrika'nin en eski sinagogunun yani sira 366 cami ve mescit bulunuyor.

Müslümanlar ve Yahudiler tarafindan çesitli isimlerle anilan ada, "Camiler Adasi", "Havra Adasi", "El-Garibe Adasi" olarak da biliniyor. Çesitli medeniyetlerin izlerini tasiyan adada, denizden gelecek tehlikelere karsi Müslümanlar tarafindan yer altinda insa edilen mescitler ve tarihi kuleler bulunuyor. 160 bin nüfuslu adanin çogunlugunu Müslümanlar olustururken, 1200 civarinda Tunuslu Yahudi yasiyor.

Garibe Sinagogu'na 11 Nisan 2002'de düzenlenen likit gaz yüklü kamyonlu terör saldirisinda çogu Alman turist olmak üzere 21 kisi hayatini kaybetmisti.