AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Hamza Dag, TEKNOFEST Izmir'i degerlendirdi:Halil Sahin- "Gelenler, gelemeyip de geri dönmek zorunda kalanlar ya da 'Çok trafik var gitmeyelim' diyenlere baktigimizda biz 1 milyonu hayli hayli astik. Bu da Izmir'e yakisti, Ege Bölgesi'ne yakisti" - "Insana yaptigimiz yatirimin, insallah önümüzdeki yillarda nasil ülkeye döndügünü hep beraber görecegiz"

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Hamza Dag, TEKNOFEST Izmir'i degerlendirdi:Halil Sahin- "Gelenler, gelemeyip de geri dönmek zorunda kalanlar ya da 'Çok trafik var gitmeyelim' diyenlere baktigimizda biz 1 milyonu hayli hayli astik. Bu da Izmir'e yakisti, Ege Bölgesi'ne yakisti"
- "Insana yaptigimiz yatirimin, insallah önümüzdeki yillarda nasil ülkeye döndügünü hep beraber görecegiz"

IZMIR (AA) - AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Hamza Dag, havacilik, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST Izmir'e ziyaretçilerin yogun ilgi gösterdigini söyledi.

Anadolu Ajansinin 9. kez global iletisim ortagi oldugu, Çigli Havaalani'ndaki TEKNOFEST Izmir'i gezen Dag, ziyaretçilerle sohbet etti.

Hamza Dag, AA muhabirine, TEKNOFEST'in yapilmaya baslandigi ilk günden beri yogun ilgi gördügünü belirtti.

Yilin son TEKNOFEST organizasyonunun Izmir'de yapildigini hatirlatan Dag, her yastan milyonlarca kisinin festival alanini ziyaret ettigini dile getirdi.

Hemen herkesin çocugunu da yaninda getirdigine isaret eden Dag, söyle konustu:

"20 yilda Cumhurbaskani Tayyip Erdogan bu ülkeye çok hizmet etti. En önemli verdigi sey, öz güven; 'Biz IHA, SIHA yapabiliriz. Biz, duble yollari, TOGG'u, TCG Anadolu'yu yapabiliriz. Biz Karabag'da zaferin ortagi olabiliriz. Biz Türkiye'yi enerjide, dis politikada merkez bir ülke haline getirebiliriz.' Aslinda buraya insanlarin akin akin gelmesinin, çocuklarini getirmesinin en önemli sebebi, 'Evet benim evladim da yapar, o da buradan bir sey edinir.' Gelen çocuklarin bir kismi daha 4-5 yaslarinda. Daha çok farkinda degiller. Bir kismi ileri yaslarda, farkindalar. Farkinda olmayanlar buradan ayrildiklarinda, buradan o dagarciklarinda bir sey kalacak. Farkinda olup da gelenler 'Evet, yapmisiz. Ben de yapabilirim, ben de bir Selçuk Bayraktar, bir Aziz Sancar olabilirim.' diyor."

Festivalde sergilenen teknolojik ürünlerin, tüm insanliga fayda saglamasi yönüyle de önem tasidigini vurgulayan Dag, söyle devam etti:

"Burada nasil IHA, SIHA yapmissak insallah önümüzdeki yillarda bu TEKNOFEST'le olusacak tabloyla ismi 'iPhone olmayacak', 'Ege', 'Efe', 'Harmandali' olacak bilisim alaninda, ilaç sanayinde çok önemli isler yaptigimizi hep beraber yasayacagiz, görecegiz. Biz bugünlerde tohum ekiyoruz, tohum atiyoruz. Insana yapmis oldugunuz yatirim size 1 yilda geri dönmez, 5-10 yilda döner. Insana yaptigimiz yatirimin insallah önümüzdeki yillarda nasil ülkeye döndügünü hep beraber görecegiz."

- "Izmir'e yakisti"

Dag, Izmir'deki TEKNOFEST'in de çok güzel bir organizasyon oldugunu vurguladi.

Çigli Havaalani'nin da kentte bu organizasyon için en dogru yer oldugu ancak ulasimda güçlük çekildigini belirten Dag, söyle konustu:

"Sikintimiz, toplu ulasim, buraya metro olmamasi. Belediyenin de bu anlamda toplu ulasim konusunda yeterince kolaylik sagladigini görmedik açikçasi. Tek problem belki ulasim, ulasimla alakali. O da hafta içi çok sikinti yasanmadi. Ben de gelirken gördüm, hem otoyol dolu hem Anadolu Caddesi dolu. 'Trafikte 2-3 saat bekledik' diyenler var. Söyle baktigimizda, gelenler, gelemeyip de geri dönmek zorunda kalanlar ya da 'Çok trafik var gitmeyelim' diyenlere baktigimizda biz 1 milyonu hayli hayli astik. Bu da Izmir'e yakisti, Ege Bölgesi'ne yakisti."