KEI Genel Sekreteri Comanescu, deprem bölgesindeki izlenimlerini paylasti:Dildar Baykan Atalay- "Türk hükümetinin burada olanlarla basa çikma seklinden çok etkilendim. Türk halkinin bunu atlatacagina ve yakin zamanda normale dönecegine inancim tam. Bir kez daha söylemek istiyorum ki burada olanlar çok etkileyici" - "Yaklasik 1 milyon lirayi AFAD’in kullanimina sunduk. KEI olarak, bu felaketten dolayi aci çeken kisilerin yasadiklarini atlatmalari için neler yapilacaginin yollarini arastirmaya dev

KEI Genel Sekreteri Comanescu, deprem bölgesindeki izlenimlerini paylasti:Dildar Baykan Atalay- "Türk hükümetinin burada olanlarla basa çikma seklinden çok etkilendim. Türk halkinin bunu atlatacagina ve yakin zamanda normale dönecegine inancim tam. Bir kez daha söylemek istiyorum ki burada olanlar çok etkileyici"
- "Yaklasik 1 milyon lirayi AFAD’in kullanimina sunduk. KEI olarak, bu felaketten dolayi aci çeken kisilerin yasadiklarini atlatmalari için neler yapilacaginin yollarini arastirmaya dev

KAHRAMANMARAS (AA) - DILDAR BAYKAN ATALAY - Karadeniz Ekonomik Isbirligi Örgütü (KEI) Genel Sekreteri Lazar Comanescu, deprem bölgelerini ziyaretinde, "Türk hükümetinin burada olanlarla basa çikma seklinden çok etkilendim. Türk halkinin bunu atlatacagina ve yakin zamanda normale dönecegine inancim tam. Bir kez daha söylemek istiyorum ki burada olanlar çok etkileyici." yorumunda bulundu.

Comanescu, KEI Genel Sekreteri Birinci Yardimcisi Büyükelçi Merve Kavakci'nin da bulundugu heyetle Kahramanmaras'taki Karacasu Konteyner Kenti'ni ziyaret etti.

Kentteki çalismalarla ilgili yetkililerden bilgi alan Comanescu, lise ve üniversite sinavlarina hazirlanan ögrencilerin egitim gördügü okula da ziyarette bulundu.

Burada ögrencilere seslenen Comanescu, deprem zamaninda egitime devam etmelerinden çok etkilendigini belirterek, ögrencilere uluslararasi iliskiler bölümünde egitim görmelerini tavsiye etti.

- "Uluslararasi dayanismadan da etkilendigimi dile getirmek isterim"

Comanescu, ziyareti sonrasi AA muhabirine bölgedeki izlenimlerini anlatti.

Depremlerin ardindan bölgeyi ziyaret etmeyi kendisi için bir sorumluluk olarak gördügünü dile getiren Comanescu, depremlerde yakinlarini kaybedenlere bassagligi dilemek ve derin dayanisma için bölgede olduklarinin altini çizdi.

Comanescu, "Bu dayanismanin bir kez daha altini çizerken uluslararasi dayanismadan da etkilendigimi dile getirmek isterim." dedi.

KEI üyesi ülkeler olarak Türk halkina ellerinden gelen yardimi sagladiklarini kaydeden Comanescu, "Yaklasik 1 milyon lirayi AFAD’in kullanimina sunduk. KEI olarak, bu felaketten dolayi aci çeken kisilerin yasadiklarini atlatmalari için neler yapilacaginin yollarini arastirmaya devam edecegiz. Türk hükümetinin ve AFAD'in burada mümkün olan en kisa ve en hizli zamanda, bu felaketin bir an önce atlatilmasi yolundaki çalismalarindan çok etkilendim." degerlendirmesinde bulundu.

- "Buradaki tecrübe paylasimi oldukça faydali olacaktir"

Comanescu, bölgedeki durumu ilk elden görmenin kendileri için son derece önemli oldugunu vurgulayarak, "Burada gördüklerimizi, kurulusumuzun ilgili organlari bu konuda neler yapacagini degerlendirirken dikkate alacagiz. Buradaki tecrübe paylasimi oldukça faydali olacaktir." dedi.

Ziyaret ettigi konteyner kentte binlerce kisinin kaldigina dikkati çeken Comanescu, sunlari söyledi:

"Ayni sekilde çocuklarin egitiminin de dikkate alinmasindan son derece etkilendim. Az önce genç ögrencilerin oldugu bir sinifi ziyaret ettim, onlarla sohbet etmek benim için çok iyiydi. Bir kez daha söylemek isterim ki Türk hükümetinin burada olanlarla basa çikma seklinden çok etkilendim. Türk halkinin bunu atlatacagina ve yakin zamanda normale dönecegine inancim tam. Bir kez daha söylemek istiyorum ki burada olanlar çok etkileyici ve kesinlikle eminim ki hemen hemen tüm dünya kamuoyunun gösterdigi dayanisma ile Türkiye, bu felaketten kurtulduktan sonra daha da güçlenecektir."

Comanescu, uluslararasi destegin sürecegine inancinin tam oldugunun altini çizerek, KEI'nin de elinden gelen yardimi yapacagini vurguladi.