Çadir kentlerdeki çocuklara "Karagöz ve Hacivat"la depremi unutturmaya çalisiyorlarFatih Çapkin

Çadir kentlerdeki çocuklara "Karagöz ve Hacivat"la depremi unutturmaya çalisiyorlarFatih Çapkin

BURSA (AA) - Bursa Uludag Üniversitesi (BUÜ) Karagöz ve Kukla Oyunlari Arastirma ve Uygulama Merkezi (KARAKUM) ekibi, Kahramanmaras merkezli 6 Subat'taki depremlerden etkilenen illeri karavanla gezerek çocuklara eglenceli gösteriler sunuyor.

KARAKUM Müdürü ve BUÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dramatik Yazarlik Bölümü Ana Sanat Dali Baskani Dr. Ögretim Üyesi Ibrahim Öztahtali, Karagöz oynaticisi (hayali) Nevzat Aydin ve asistan Emir Kaçar, afetin çocuklarda olusturdugu travmayi azaltmak için malzemelerini hazirlayip Bursa'dan karavanla yola çikti.

"Umut Günesi Projesi" kapsaminda BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz ve sponsor firmalardan destek alarak deprem bölgesine gelen ekip, Kahramanmaras ve Gaziantep'teki bazi çadir kentlerde çocuklara Karagöz ile Hacivat gölge oyununu sundu, çesitli etkinlikler gerçeklestirdi.

Öztahtali, yaptigi açiklamada, "Asrin felaketi"nin üzerinden bir ay geçtigini hatirlatarak, arama kurtarma faaliyetlerinin ardindan enkaz kaldirma çalismalarinin sürdügü kentlerde depremin çocuklarda biraktigi etkilere dikkati çekti.

Çocuklarin, yasadiklari olumsuzluklara ragmen hayata gülümsemeye çalistigini belirten Öztahtali, sunlari kaydetti:

"KARAKUM olarak depremden etkilenen çocuklarimizin travmalarini hafifletmek, birazcik daha olsun gülümsetmek için yola çiktik. Bir hafta boyunca depremden etkilenen bölgede Karagöz perdesini kurarak duygularini paylasmayi, 'Daima yaninizdayiz' demeyi hedefledik. Ilk duragimiz Kahramanmaras'in Elbistan ilçesi oldu. Ilk perdemizi Pinarbasi çadir kentte kurduk. Ilk kez Karagöz izleyen gözleri, kahkahalar atarken yüzlerdeki o mutlulugu anlatamam. Bölgede herkes canla basla çalisiyor. Ertesi gün Kahramanmaras merkezde Avsar çadir kentteydik. Orada da bizi heyecanla bekleyen çocuklarimizla bulustuk."

Gaziantep kent merkezinde de çocuklarla bir araya geldiklerini aktaran Öztahtali, Islahiye ve Nurdagi ilçelerinin ardindan Hatay'a geçeceklerini sözlerine ekledi.