Brent petrolün varil fiyati 82,55 dolarFirdevs Yüksel

Brent petrolün varil fiyati 82,55 dolarFirdevs Yüksel

ISTANBUL (AA) - Brent petrolün varili uluslararasi piyasalarda 82,55 dolardan islem görüyor.

Dün 82,80 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyati, günü 82,54 dolar seviyesinde tamamladi. Brent petrolün varil fiyati bugün saat 09.27 itibariyla kapanisa göre yüzde 0,01 artisla 82,55 dolar oldu. Ayni dakikalarda Bati Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 78,77 dolardan alici buldu.

Petrol fiyatlari, küresel ekonomi ve talep görünümüne iliskin belirsizlikler ile faiz artisi beklentileri nedeniyle karisik seyir izliyor.

ABD ve Avrupa'da merkez bankalarinin gelecek ay faiz artisina gidecegine yönelik beklentiler fiyatlari asagi yönlü baskiliyor.

ABD'de ekonomik aktiviteye yönelik endiseler güç kazanirken, ABD Merkez Bankasinin (Fed) gelecek ay 25 baz puan faiz artiracagina iliskin beklentiler yüzde 85 seviyesinde bulunuyor.

Avrupa Merkez Bankasi (ECB) Basekonomisti Philip Lane, son verilerin faiz artislarinin devam etmesi gerektigine isaret ettigini belirtirken, ECB üyesi Isabel Schanabel de 50 baz puanlik faiz artisinin masada oldugunu bildirdi.

Öte yandan, dünyanin en büyük petrol ithalatçisi Çin'de tatil kaynakli talep artisi beklentileri ise fiyatlari yukari yönlü destekliyor.

Brent petrolde teknik olarak 82,85 ile 83,33 dolar araliginin direnç, 82,37 ile 81,89 dolar araliginin ise destek bölgesi olarak izlenebilecegi belirtiliyor.