Anadolu Ajansi, TEKNOFEST'te yerini aldiFurkan Gençoglu- AA ekibi, festival alanindaki gelismeleri anbean abonelerine aktariyor - Festival kapsaminda açilan AA standinda, ziyaretçilere temsili muhabirlik deneyimi yasatiliyor

Anadolu Ajansi, TEKNOFEST'te yerini aldiFurkan Gençoglu- AA ekibi, festival alanindaki gelismeleri anbean abonelerine aktariyor
- Festival kapsaminda açilan AA standinda, ziyaretçilere temsili muhabirlik deneyimi yasatiliyor

ISTANBUL (AA) - Türkiye'de milli teknolojinin gelistirilmesi konusunda kritik rol oynayan birçok kurulusun paydasligiyla, Türkiye Teknoloji Takimi Vakfi ile Sanayi ve Teknoloji Bakanligi yürütücülügünde düzenlenen TEKNOFEST'in medya paydaslari arasinda bulunan Anadolu Ajansi (AA), standiyla da festivalde yerini aldi.

Teknoloji yarismalari, hava gösterileri, konserler, çesitli konularda gerçeklestirilen söylesi ve etkinlikler gibi birçok faaliyete ev sahipligi yapan TEKNOFEST'te deneyimli muhabirleri, foto muhabirleri ve kameramanlariyla yer alan AA ekibi, festival alanindaki gelismeleri anbean abonelerine aktariyor.

AA'nin TEKNOFEST Istanbul'da bulunan standi da ilgi görüyor. Stantta ziyaretçilere temsili muhabirlik deneyimi yasatiliyor.

- Muhabirlerin haber üretim süreçleri anlik olarak izlenebiliyor

Söz konusu deneyimin yani sira stanttaki haber merkezinde de muhabirlerin haber üretim süreçleri anlik olarak izlenebiliyor.

Maket ekranda kamera karsisina geçen ziyaretçiler, AA mikrofonlariyla sunum yapiyor. Bazi ziyaretçiler de taktiklari kaskla "sicak bölgede" muhabir olmayi deneyimliyor.

Stantta, çocuklara yönelik hazirlanan bilgi yarismasi programlari ile de AA'nin misyonu ve vizyonu genç kusaklara aktariliyor.

Standi ziyaret eden Anadolu Ajansi Yönetim Kurulu Baskani ve Genel Müdürü Serdar Karagöz, festivali takip eden muhabirlere kolayliklar dileyip çalismalar hakkinda bilgi aldi.

Çocuklarla bilgi yarismasina katilan Karagöz, festivali takip eden AA muhabirleri ile de hatira fotografi çektirdi.

- Ziyaretçilere AA yayinlarini inceleme imkani

AA standinda, deneyimli muhabirler ve editörlerce hazirlanan, Türkiye ve dünya gündemindeki gelismelerin derlendigi kitap ve dergi yayinlari da bulunuyor.

Türkiye ve dünya gündeminin önemli olaylarinin kronolojik olarak sunuldugu AA yilliklari, Atatürk'ten Erdogan'a Cumhurbaskanlarimiz, Türkiye ve Dünyada 100 Yil, 100 Yillik Türkiye, Karabag Zaferi, Mehmetçik Zaferin Askerleri, Yillik 2022 gibi AA'nin birçok eseri de ziyaretçilerin ilgisine sunuluyor.

Gündeme dair bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler, AA'nin eserlerini yakindan inceleme firsati buluyor.