Keçiören Belediyesi Engelli Danisma Merkezi, el sanatlari sergisi açtiMuhammet Emin Horuz- Sergide tablo, taki ve süs esyalarindan olusan yüzlerce ürün yer aliyor

Keçiören Belediyesi Engelli Danisma Merkezi, el sanatlari sergisi açtiMuhammet Emin Horuz- Sergide tablo, taki ve süs esyalarindan olusan yüzlerce ürün yer aliyor

ANKARA (AA) - Keçiören Belediyesi Engelli Danisma Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren engelli bireyler tarafindan üretilen el emegi göz nuru ürünler Keçiören’deki bir AVM'de açilan el sanatlari sergisinde sanatseverlerin begenisine sunuldu.

Belediyeden yapilan açiklamaya göre, sergide tablo, taki ve süs esyalarindan olusan yüzlerce ürün yer aliyor. Keçiören Belediyesi görevlilerinin bulundugu stantlar araciligiyla vatandaslarin arzina sunulan ürünlerin ayni zamanda satisi da yapiliyor. Buradan elde edilen kazanç ise engelli bireylere gelir sagliyor.

Açiklamada degerlendirmelerine yer verilen Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok, engelli bireylere verilen egitimlerin basariyla sonuçlandigini ve ortaya çikan ürünlerin ekonomik gelire dönüstürülmesi için açilan sergiye vatandaslarin yogun ilgi gösterdigini belirterek, sunlari kaydetti:

"Huzurevi Müdürlügümüz ile Keçiören Halk Egitim Merkezi is birliginde engelli bireylerimize yönelik uzman egitmenlerimiz tarafindan atölyeler kuruldu. Özellikle engelli bireylerimizi rehabilite etmek ve sosyal hayata katilim süreçlerine katkida bulunmak için atölyelerde 300 saat egitim verildi.

Ayni sekilde huzurevi sakinlerimiz de bu egitimlerle ögrenme sürecini basariyla tamamladi. E-devlet üzerinden sertifikalari da verilen kursiyerlerimiz simdilerde hünerlerini sergileyerek tablo, taki ve süs esyalarindan olusan ürünler üretmeye basladi. Bu çalisma onlar için ekonomik gelir kapisina dönüstü."